- Konu Yazar
Açıktan üniversite okuyan askere gider mi?
AÖF askerlik tecil için okuduğunuz bölümün 2 yıllık yada 4 yıllık olması fark etmiyor. Bütün AÖF bölümleri için öğrenciliği devam eden bir öğrencinin 28 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar erteleme hakkı vardır.Açık lise okuyan kaç yıl tecil hakkı var?
Açıköğretim askerlik tecil hakkında mezun olanları hakları şu şekildedir: 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir açık öğretim fakültesinden mezun olan bir öğrencinin tecil hakkı mezun olduktan sonra 2 yıldır.Ikinci üniversite askerliği uzatır mı?
Ikinci üniversite askerliği uzatır mı?İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.
AÖF ikinci üniversite askerlik tecil eder mi?
AÖF ikinci üniversite askerlik tecil eder mi?Açık öğretim fakültelerini ilk üniversite olarak okumanız durumunda askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz fakat ikinci üniversite olarak başka bir üniversite okumak askerliği tecil ettirememektedir. 2. Üniversiteyi okumak askerlik tecili için yeterli değildir.
Açıköğretim lise tecil hakkı var mı?
Askerlik kanununda (1111 – 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir.Askerlik uzatma nasıl olur?
Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet’ten ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.Açıktan üniversite askerliği uzatır mı?
Açıktan üniversite askerliği uzatır mı?Ülkemizde pek çok kişi açık öğretim fakülteleri aracılığıyla ikinci üniversiteyi okumaktadır. Açık öğretim fakültelerini ilk üniversite olarak okumanız durumunda askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz fakat ikinci üniversite olarak başka bir üniversite okumak askerliği tecil ettirememektedir.
Askere gitmeden ikinci üniversite okunabilir mi?
Askere gitmeden ikinci üniversite okunabilir mi?su an ki yasalara göre ikinci üniversite okuman için askerliğini yapman gerekiyor. ama sen okuduğun bölümü bitirmeden bırakıp sınavla başka bir bölüm kazanırsan o zaman askerliğini yapmana gerek yok.