AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Açıktan okumak nasıl olur?

SoruCevap

Yeni Üye
Açıktan lise okumak nasıl olur?
Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine İLK KAYIT ya da YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Öğrenciler kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

Açık Lise nedir nasıl okunur?
Açık Öğretim Lisesi ya da kısa adı ile açık lise veya AÖL, herhangi bir sebepten dolayı örgün öğretimine devam edemeyen kişilerin eğitimlerinin yarım kalmaması üzere okumuş oldukları lisedir. Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur.

Dışarıdan lise okumak için nereye başvurulur?
Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Açıktan üniversite okunur mu?
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.

Açık lise nasıl birşey?
sadece sınavlara girerek diploma alınan, devam gibi bir konunun söz konusu olmadığı lisedir. açık öğretimi andırır. yaşınız kaç olursa olsun, dışardan bitirme sınavlarına girerek mezun olabileceğiniz lisedir.

Liseyi dışarıdan bitirmek için ne yapmalıyım?
Açık liseden bitirilmesinin şartı öncelikle sınavlara aksatmadan girmeniz gerekir. Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz.

Açık lise nasıl bir şeydir?
sadece sınavlara girerek diploma alınan, devam gibi bir konunun söz konusu olmadığı lisedir. açık öğretimi andırır. yaşınız kaç olursa olsun, dışardan bitirme sınavlarına girerek mezun olabileceğiniz lisedir.

Dışarıdan lise bitirme kaç sene?
Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır. Herhangi bir öğrencinin derslerden kalmaması durumunda 3 yılda liseden mezun olabilir.

Geri