- Konu Yazar
Açıktan lise okumak için yaş sınırı var mı?
Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.Açık Öğretim Lisesine kimler gidebilir?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.
- Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.
Açık Öğretim kredi Verecek mi?
Açık Öğretim kredi Verecek mi?Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.
Açık Öğretim Kaç yaşına kadar?
2019-2020 Öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için 29 yaş uygulaması devam edecektir. 1111 sayılı Kanun’daki düzenleme ile azami öğrenim süresini aşan 29 yaşın altındaki öğrencilerden “Kaydını Yeniletmeyen” öğrencilere Askerlik Şubelerince “Yoklama Çağrısı” çıkartılmakta olup cezai işlem başlatılmaktadır.Kaynaştırma öğrencisi açık liseye gidebilir mi?
Aslında okulun amacı sadece akademik başarıyı değil aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini de sağlamak. Kaynaştırma yolu ile eğitim aslında bunu da hedefler. Sonrasında uzaktan eğitime, açık liseye yönelebiliyor.Açık Lise devlet kredi veriyor mu?
Açık Lise devlet kredi veriyor mu?Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Corona Virüs salgını nedeni ile sınavları ertelenen Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine derslerin kredileri verilecek.