Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aciktan lise okumak icin yas siniri var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıktan lise okumak için yaş sınırı var mı?​

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.

Açık Öğretim Lisesine kimler gidebilir?​

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?
- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.
- Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

Açık Öğretim kredi Verecek mi?​

Açık Öğretim kredi Verecek mi?
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık Öğretim Kaç yaşına kadar?​

2019-2020 Öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için 29 yaş uygulaması devam edecektir. 1111 sayılı Kanun’daki düzenleme ile azami öğrenim süresini aşan 29 yaşın altındaki öğrencilerden “Kaydını Yeniletmeyen” öğrencilere Askerlik Şubelerince “Yoklama Çağrısı” çıkartılmakta olup cezai işlem başlatılmaktadır.

Kaynaştırma öğrencisi açık liseye gidebilir mi?​

Aslında okulun amacı sadece akademik başarıyı değil aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini de sağlamak. Kaynaştırma yolu ile eğitim aslında bunu da hedefler. Sonrasında uzaktan eğitime, açık liseye yönelebiliyor.

Açık Lise devlet kredi veriyor mu?​

Açık Lise devlet kredi veriyor mu?
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Corona Virüs salgını nedeni ile sınavları ertelenen Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine derslerin kredileri verilecek.

AÖL 35 kredi kimlere verilecek?​

Kredi yükleme ve mezuniyet islemleri tamamlanmadığı sürece mezuniyet şartlarını tamamlamış olsanız bile ” mezun yazmayabilir. Işlemlerin tamamlanmasını bekleyiniz. 35 kredi aktif , donuk ve silik konumdaki şartları tutan bütün öğrencilere verilmiştir – verilecektir .

Açık öğretim lisesinde yaş sınırı konusunda net bir kural bulunmamaktadır. İlköğretim okulu veya ortaokul mezunu olan herkes, açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilir. Yani yaş sınırı ve devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilmek için ilk ve ortaöğretim mezunu olmanız yeterlidir.

Açık öğretim lisesine genel olarak ilköğretim okulu veya ortaokul mezunu olanlar, Bakanlık ya da diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise veya meslek liselerinden ayrılanlar kayıt yaptırabilir. Yani açık öğretim lisesine, ortaokul veya lise mezunu herkes başvurabilir.

Açık öğretim lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik veya daha az ders seçebilirler. Mezuniyet kredisi kaydınızı yaparken dikkate almanız gereken bir nokta olabilir.

2019-2020 öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrenciler için 29 yaş uygulaması devam etmektedir. Bu yaş sınırı kanunla belirlenmiş olup aşıldığında bazı durumlarla karşılaşılabilir.

Kaynaştırma öğrencileri de açık öğretim lisesine katılabilir. Ancak, bu durumda öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinin de göz önünde bulundurulması önemlidir.

Açık öğretim lisesi devlet kredi verebilmektedir. Özellikle Corona Virüs salgını nedeniyle sınavların ertelenmesi gibi durumlarda, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine ders kredileri verilebilmektedir.

Kredi yükleme ve mezuniyet işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Mezuniyet şartlarınızı tamamlamış olsanız bile işlemler tamamlanana kadar "mezun" olarak kabul edilmeyebilirsiniz. Mezuniyet şartlarına uygun olan bütün öğrencilere kredi verilirken, süreç tamamlanana kadar beklemeniz gerekebilir.

Geri