AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Açıktan Hangi Üniversiteler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Açıktan hangi üniversiteler var? Türkiye’de birçok üniversite açıköğretim programı sunmaktadır. Bu programlar arasında Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi gibi köklü ve tanınmış üniversiteler bulunmaktadır. Bu üniversiteler, öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sunarak, çalışan veya uzak yerleşim bölgelerinde yaşayan bireylerin de üniversite eğitimi almasını sağlamaktadır. Ayrıca, bu üniversitelerde birçok farklı bölüm ve program seçeneği bulunmaktadır. Öğrenciler, istedikleri alanda uzaktan eğitim alarak, mezun olduklarında resmi bir üniversite diploması sahibi olabilmektedirler. Açıköğretim programları, esnek zamanlama ve öğrenme imkanlarıyla da öğrencilere avantajlar sunmaktadır.
İçindekiler

Açıktan Hangi Üniversiteler Var?​

Açıktan eğitim veren birçok üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler, öğrencilere esneklik ve uzaktan eğitim imkanı sunarak, çalışma veya diğer kişisel zorunluluklarla eğitimlerini birleştirmelerine olanak sağlar. İşte Türkiye’de açıktan eğitim veren bazı üniversiteler:

Anadolu Üniversitesi​

Anadolu Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük açıköğretim üniversitesidir. Eğitim fakülteleri, işletme fakültesi, hukuk fakültesi gibi birçok fakülte ve bölümde lisans programları sunmaktadır. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Hacettepe Üniversitesi​

Hacettepe Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. Farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

Ankara Üniversitesi​

Ankara Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. İktisat, işletme, kamu yönetimi gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca çeşitli sertifika programları da sunulmaktadır.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi​

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. Farklı alanlarda lisans programlarına kayıt olabilir ve dersleri online olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

İstanbul Üniversitesi​

İstanbul Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim programları sunmaktadır. İktisat, işletme, halkla ilişkiler gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

Gazi Üniversitesi​

Gazi Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, çocuk gelişimi gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Atatürk Üniversitesi​

Atatürk Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. İktisat, işletme, halkla ilişkiler gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi​

İzmir Ekonomi Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca çeşitli sertifika programları da sunulmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi​

İstanbul Ticaret Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, uluslararası ticaret, bankacılık ve finans gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Gebze Teknik Üniversitesi​

Gebze Teknik Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. Mühendislik, bilgisayar, elektrik-elektronik gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Çukurova Üniversitesi​

Çukurova Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, çocuk gelişimi gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

Kocaeli Üniversitesi​

Kocaeli Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Yıldız Teknik Üniversitesi​

Yıldız Teknik Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. Mühendislik, mimarlık, işletme gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Marmara Üniversitesi​

Marmara Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, hukuk gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

İstanbul Arel Üniversitesi​

İstanbul Arel Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, hukuk, psikoloji gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi​

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, çocuk gelişimi gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

İstanbul Medipol Üniversitesi​

İstanbul Medipol Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, hukuk, tıp gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

Maltepe Üniversitesi​

Maltepe Üniversitesi, açıköğretim fakültesi ile uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, hukuk, psikoloji gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi​

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, açıköğretim fakültesi bünyesinde uzaktan eğitim programları sunmaktadır. İşletme, kamu yönetimi, çocuk gelişimi gibi alanlarda lisans programlarına kayıt olabilirsiniz. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcuttur.

İstanbul Bilgi Üniversitesi​

İstanbul Bilgi Üniversitesi, açıköğretim fakültesi aracılığıyla uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır. İşletme, hukuk, psikoloji gibi farklı alanlarda lisans programları bulunmaktadır. Öğrenciler, dersleri çevrimiçi olarak takip edebilir ve sınavlara katılabilirler.

Açıktan Hangi Üniversiteler Var?​

Açık Üniversite programı ile eğitim alabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi açık öğretim programı sunmaktadır.
Açıktan eğitim veren Hacettepe Üniversitesi de bulunmaktadır.
İstanbul Üniversitesi açık öğretim imkanı sunmaktadır.
Gazi Üniversitesi de açık öğretim programı sunan üniversitelerden biridir.

Ankara Üniversitesi açık öğretim fakültesiyle uzaktan eğitim imkanı sunmaktadır.
Açık öğretimde Eskişehir Anadolu Üniversitesi tercih edilebilir.
Marmara Üniversitesi de açık öğretim programıyla eğitim vermektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi de açık öğretim fakültesine sahip olan üniversitelerden biridir.
Açık üniversite programları arasında İstanbul Arel Üniversitesi de yer almaktadır.

Geri