AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Açıköğretimden Mezun Olunca Diplomada Ne Yazar?

theking

Yeni Üye
Açıköğretimden Mezun Olunca Diplomada Ne Yazar? sorusu, birçok açıköğretim mezunu tarafından merak edilen bir konudur. Açıköğretimden mezun olan bir öğrenci, diplomada aldığı derecesi ve bölümü görebilir. Diploma üzerinde öğrencinin adı, T.C. kimlik numarası, mezuniyet tarihi ve diploma türü yer alır. Ayrıca diploma, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Açıköğretimden mezun olanlar, bu diplomanın sahibi olduklarını göstererek iş başvurularında ve kariyerlerinde avantaj elde edebilirler. Açıköğretimden mezun olunca diplomada öğrencinin başarılarının belgesi yer almaktadır.
İçindekiler

Açıköğretimden mezun olunca diplomanızda aşağıdaki bilgiler yer alır:
1. Mezun olduğunuz bölüm: Açıköğretim programında hangi bölümü bitirdiyseniz, diplomanızda o bölüm adı yazılır. Örneğin, İşletme, İktisat, Halkla İlişkiler vb.
2. Üniversite adı: Açıköğretim programını tamamladığınız üniversitenin adı diplomanızda belirtilir. Örneğin, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi vb.
3. Diploma türü: Açıköğretim programından mezun olanlar “Lisans Diploması” alır. Bu bilgi diplomanızda yer alır.
4. Tarih: Mezuniyet tarihi diplomanızda belirtilir. Bu tarih, mezun olduğunuz dönemin sonunda düzenlenen ve size verilen diplomanın üzerinde yer alır.
5. Öğrenci numarası: Açıköğretim programında size verilen öğrenci numaranız diplomanızda yer alır. Bu numara mezuniyet belgenizde kişisel kimlik bilginizi doğrulamak için kullanılabilir.
6. İmza ve mühür: Diplomanızda, üniversitenin yetkilileri tarafından imzalanmış ve mühürlenmiş bir onay bulunur. Bu, diplomanın geçerli olduğunu ve resmi bir belge olduğunu gösterir.
Açıköğretimden mezun olunca diplomanızda yer alan bu bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek önemlidir. Eğer herhangi bir hata veya eksiklik varsa, üniversitenizin ilgili birimine başvurarak düzeltme talebinde bulunabilirsiniz.

1. Açıköğretim mezunları diplomalarında “Açıköğretim Fakültesi” ibaresini görürler.
2. Açıköğretim diplomasında öğrencinin aldığı bölüm ve program bilgisi yer alır.
3. Mezun olunan yıl ve diploma tarihi açıköğretim diplomasında yer alır.
4. Açıköğretimden mezun olan öğrencilerin adı ve soyadı diplomanın üst kısmında yer alır.
5. Açıköğretim diplomalarında öğrencinin T.C. kimlik numarası bulunur.

Açıköğretim Fakültesi ibaresi diplomanın adında yer alır.
Mezun olunan yıl ve diploma tarihi belirtilir.
Öğrencinin adı ve soyadı diplomanın üst kısmında yer alır.
Açıköğretim diplomasında öğrencinin aldığı bölüm ve program bilgisi yer alır.
Açıköğretimden mezun olan öğrencilerin T.C. kimlik numarası belirtilir.

Geri