AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acikogretimde ders islenir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıköğretimde ders işlenir mi?​

Açıköğretim sistemi nasıl işler? Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır.

Açık okul ne demek?​

Açık Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar ve tv vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Açıköğretim ve uzaktan eğitim aynı mı?​

Açıköğretim ve uzaktan eğitim aynı mı?
UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

AÖF öğrencileri derse girebilir mi?​

Tüm illerde ve 3 ilçede (Alanya, Bandırma, İskenderun) olmak üzere 88 merkezde (Ankara 2 Merkez: Beşevler ve Cebeci; İstanbul 4 Merkez: Göztepe, Maltepe, Topkapı ve Davutpaşa) gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecektir.

Açık öğretim derslerine nasıl girilir?​

Çevrim içi ortamda canlı olarak gerçekleşecek olan AÖF canlı dersler https://ekampus.anadolu.edu.tr bağlantısına giriş yapıldıktan sonra, e devlet şifresi ya da üniversite kimliğiyle giriş yapılarak izlenecek.

Açık Öğretim nasıl olur?​

Açık Öğretim nasıl olur?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir. public Fırsat eşitliği sunar.
Açık öğretime kayıt nasıl olur?​
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Açıköğretim mi uzaktan öğretim mi?​
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

AÖF derslere girmek zorunlu mu?​

AÖF derslere girmek zorunlu mu?
Canlı derslere katılımınız zorunlu değildir. Katılamadığınız canlı derslerin kayıtlarını sisteme yüklendikten sonra “Canlı Ders Kayıtları” sekmesinden izleyebilirsiniz.

Açıköğretimde dersler genellikle kitle iletişim araçları yoluyla işlenir. Özellikle TRT Okul kanalında her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Bu sistemin amacı, öğrencilere zamandan ve mekandan bağımsız olarak eğitim fırsatı sunmaktır. Katılımcılar istedikleri zaman dersleri tekrar izleyebilirler.

Açık öğretim, geleneksel eğitim sisteminden farklı olarak, kampüse gitme zorunluluğunun olmadığı bir eğitim şeklidir. Dersler bilgisayar ve TV aracılığıyla sanal ortamda işlenir. Bu sayede öğrenciler derslere istedikleri zaman ve istedikleri yerden katılabilirler.

Açık öğretim ve uzaktan eğitim kavramları genellikle karıştırılabilmektedir. Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır ancak uzaktan eğitimde genellikle derse katılım zorunluluğu bulunurken, açık öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

Açıköğretim öğrencileri belirli merkezlerde yüzyüze derslere ücretsiz olarak katılma imkanına sahiptirler. Ayrıca online olarak gerçekleşen canlı derslere https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ya da üniversite kimliği ile giriş yaparak katılabilirler.

Açık öğretim, geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, derslerin tamamen sanal ortamda işlendiği ve katılımcının istediği zaman tekrar izleyebileceği bir eğitim modelidir. Adaylar kayıt işlemlerini http://aof.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirerek açıköğretim programlarına kayıt olabilirler.

Canlı derslere katılım genellikle zorunlu değildir. Katılamadığınız derslerin kayıtları sisteme yüklendikten sonra istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Bu esneklik ve uyum sağlama imkanı, açıköğretimin avantajlarından biridir.

Geri