Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acikogretim sifremi unuttum ne yapabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıköğretim şifremi unuttum ne yapabilirim?​

Şifrenin unutulması ya da kaybedilmesi gibi durumlarda; AÖF bürosuna bizzat başvurarak, 0850 200 46 10 numaralı AOSDESTEK İletişim ve Çözüm Masasını Üniversitemizde kayıtlı olan cep telefonu numarası ile arayarak, www.anadolu.edu.tr adresinin “Şifre İşlemleri” bağlantısından yeni şifre alınabilmektedir.
Açık Öğretim Lisesi ne demek?
Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir.

Açık Öğretim Lisesi giriş şifresi nasıl alınır?​

Halk Eğitimi Merkezlerine Başvurarak; Size en yakın Halk Eğitimi Merkezine resmi kimlik belgenizle giderek Açık Lise şifrenizi unuttuğunuzu ve yeni şifre almak istediğinizi, şifrenizi yenilemek istediğinizi beyan ederek yeni şifrenizi alabilirsiniz.
Açık Öğretim öğrenci Numarası Nasıl Alınır?
T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Arama kısmına Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama yazarak ilgili sayfaya gidin. Açılan sayfada lise kayıt bilgileriniz ve öğrenci numaranıza ulaşabilirsiniz.
Açık lise giriş ne kadar?
2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak.

Açık öğretim lisesi öğrenci girişi nasıl yapılır?​

Açık lise öğrenci girişi yapmak isteyen öğrenciler, http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden çıkan Güvenlik Kodunu yazıp, T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ve Şifrelerini girerek erişebilirler.
Öğrenci giriş şifresi nasıl alınır?
-Cep telefonunu seçtiysen: Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

Öğrenci Numarası Nasıl Alınır?​

Okul numarasını bilmeyen ya da kaybeden öğrenciler okulun öğrenci işlerine giderek gerekli bilgileri alabilirler. Bir diğer şekilde ise e-Devlet üzerinden de numara sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Milli eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak da bu numarayı öğrenme şansınız bulunuyor.
Açık Lise öğrenci şifresi nasıl alınır?
AÖL şifresini unuttuğunuzda ALO 147’yi arayarak AÖL şifrenizi unuttuğunuzu söyleyebilir ve yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz. ALO 147 MEB’in çağrı merkezidir. 7 gün 24 saat istediğiniz zaman arayabilirsiniz.
Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur. Lisenin temel prensibi uzaktan öğretim esasına dayanmaktadır. Açık öğretim lisesinde okuyan öğrencilere örgün öğretim ile paralel bir eğitim sunulmaktadır. Öğrenciler eğitimlerini basılı yayın, TV ve radyo yayınları vasıtası ile alırlar.
Liseyi dışarıdan bitirmek için nereye başvurulur?
Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Geri