Açıköğretim Online Sınava Nasıl Girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Açıköğretim Online Sınava Nasıl Girilir? Açıköğretim online sınavına giriş için öncelikle kayıt olunmalıdır. Kayıt işlemi için Açıköğretim Sistemi’ne giriş yapılmalı ve gerekli bilgiler doldurulmalıdır. Sınav tarihleri ve saatleri öğrenci tarafından belirlenir ve sistem üzerinden seçilir. Sınava girecek öğrenciler için sınav giriş belgesi oluşturulur ve Açıköğretim Sistemi üzerinden indirilebilir. Sınav günü, öğrenciler belirtilen saatte sınav sistemine giriş yapmalı ve sınav sorularını çözmeye başlamalıdır. Sınav süresi boyunca internet bağlantısı kesintisiz olmalı ve herhangi bir sorun yaşanmamalıdır. Sınav bitiminde, öğrenciler sınavı tamamlamalı ve sonuçları Açıköğretim Sistemi üzerinden öğrenebilir.
İçindekiler

Açıköğretim Online Sınava Nasıl Girilir?​

Açıköğretim online sınavına giriş yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Kimler Online Sınava Girebilir?
Açıköğretim online sınavına, kayıtlı olduğunuz açıköğretim programına devam eden ve sınav hakkı bulunan öğrenciler girebilir. Ayrıca, öğrenci numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
Online Sınava Giriş İçin Hangi Adımlar İzlenmelidir?
1. İlk olarak, açıköğretim öğrenci bilgi sisteminin web sitesine erişim sağlayın.
2. Öğrenci numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın.
3. Ana sayfada yer alan “Sınav İşlemleri” veya “Online Sınav” gibi bir seçeneği tıklayın.
4. Sınav takviminde yer alan sınav tarihlerini kontrol edin ve sınava gireceğiniz tarihi belirleyin.
5. Belirlediğiniz tarihte sınava girebilmek için sınava giriş bağlantısını tıklayın.
6. Sınav sayfasında yer alan talimatları dikkatlice okuyun ve sınava başlayın.
Online Sınavda Nelere Dikkat Edilmelidir?
Online sınavlarda aşağıdaki hususlara dikkat etmek önemlidir:
– Sınav süresi içinde sınavı tamamlayın. Süre dolduğunda sınav otomatik olarak sonlanır.
İnternet bağlantınızın stabil olmasına dikkat edin. Kesintiler sınav performansını etkileyebilir.
– Sınav sırasında başka bir sekme veya uygulama açmamaya özen gösterin.
– Sınav öncesinde bilgisayarınızın ve internet bağlantınızın sorunsuz çalıştığından emin olun.
Online Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
Online sınav sonuçları, sınavın tamamlanmasının ardından açıköğretim öğrenci bilgi sistemi üzerinden öğrenilebilir. Sınav sonuçlarına genellikle birkaç gün içinde erişim sağlanır. Sonuçları öğrenmek için öğrenci numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız yeterlidir.
Online Sınavda Sorun Yaşanırsa Ne Yapılmalıdır?
Eğer online sınav sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, öncelikle sınav sayfasındaki iletişim bilgilerini kontrol edin. Genellikle sınav sırasında yaşanan sorunlar için destek hattı veya e-posta adresi gibi iletişim kanalları bulunur. Bu kanallar aracılığıyla sorununuzu yetkililere iletebilir ve çözüm talep edebilirsiniz.

Açıköğretim Online Sınava Nasıl Girilir?​

Öncelikle Açıköğretim Sistemi’ne giriş yapmanız gerekmektedir.
Sisteme giriş yapabilmek için T.C. Kimlik Numarası ve şifre kullanılır.
Ardından “Sınavlar” bölümüne tıklanarak sınav takvimi görüntülenir.
Sınav takviminde yer alan sınavlara başvuru yapılabilir ve sınav ücreti ödenebilir.

Sınavlara başvurmak için T.C. Kimlik Numarası ve şifre kullanılır.
Sınav takviminde yer alan sınavlara başvuru yapabilirsiniz.
Sınav ücretini ödemek için online ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz.
Sınavlara gireceğiniz tarih ve saat bilgilerine sınav takviminden ulaşabilirsiniz.

Geri