AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acikogretim mi uzaktan ogretim mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıköğretim mi uzaktan öğretim mi?​

Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Uzaktan öğretim ne oluyor?​

Uzaktan öğretim ne oluyor?
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?​

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan eğitimde ücret var mı?​

Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Uzaktan öğretim ücretli ne demek?​

Uzaktan öğretim ücretli ne demek?
Zaman ve mekandan tamamen bağımsız yapılan bir eğitim türüdür. *Uzaktan öğretim harç ücreti ikinci öğretim (Gece) ücretiyle aynıdır. Fakat ilave olarak teknik altyapının kurulumunda kullanılan materyal ücreti alınmaktadır. Materyal ücreti ise harç ücretini geçmemektedir.

Iki bölüm aynı anda okunur mu?​

Iki bölüm aynı anda okunur mu?
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.

Dışardan üniversite okumak nasıl oluyor?​

Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.

Uzaktan öğretim de okula gidilir mi?​

Uzaktan öğretim de okula gidilir mi?
Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği …

Açıköğretim ve uzaktan öğretim, geleneksel eğitimden farklı olarak öğrencilere daha esnek ve mekandan bağımsız bir şekilde eğitim imkanı sunan sistemlerdir.

Açıköğretim, öğrencilerin kampüse gitme zorunluluğu olmadan dersleri bilgisayar aracılığıyla tamamen sanal ortamda işlediği bir eğitim modelidir. Bu sistemde ders kayıtları, materyaller ve sınavlar genellikle internet üzerinden gerçekleştirilir. Öğrenciler dersleri istedikleri zaman izleyebilir, tekrar edebilir ve sınavlara girebilirler.

Uzaktan öğretim ise yine kampüse gitme zorunluluğu olmayan ancak derslerin bilgisayar aracılığıyla canlı ve interaktif bir şekilde işlendiği bir eğitim modelidir. Öğrenciler dersleri izlerken öğretim görevlileriyle etkileşime geçebilir, sorular sorabilir ve canlı derslere katılabilirler.

Uzaktan eğitimde bölümler genellikle derslerin çevrimiçi olarak işlendiği ve katılımcıların istedikleri zaman erişebildikleri bir yapıya sahiptir. Dersler genellikle görüntülü, sesli ve interaktif olarak verilir.

Uzaktan eğitim genellikle ücretli bir eğitim türüdür. Katkı payı, öğrenim ücreti ve materyal ücreti gibi ödemeler öğrencilerden alınabilir. Ancak açık öğretim ve uzaktan öğretimde materyal ücreti dışında ekstra ücret alınmamaktadır.

Aynı anda iki örgün lisans veya iki örgün ön lisans bölümünde okunamaz, fakat biri lisans, biri ön lisans ya da biri uzaktan diğeri örgün olabilir. Dışardan üniversite okumak isteyen bireylerin genellikle lise diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Açık üniversiteye kayıt olmak için belirli ödemelerin yapılması ve ders seçimlerinin yapılması gerekmektedir.

Uzaktan eğitimde kampüse gitme zorunluluğu olmayan bir eğitim modelidir. Öğrenciler ve öğretim görevlileri bilgisayar teknolojileri aracılığıyla dersleri sanal ortamda canlı ve interaktif olarak işlerler. Katılımcılar istedikleri zaman dersleri tekrar izleyebilirler.

Geri