- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Açıköğretim mezunları doktora yapabilir mi?
AÖF (Açıköğretim) Mezunları Tezli Yüksek Lisans Yapabilir mi? Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora başvurularında bulunabilirler.Açıköğretime herkes girebilir mi?
Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS’ den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS’ den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.Üniversiteyi açıktan okumak için ne yapmalıyım?
Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (
Açıköğretim okumak için TYT yeterli mi?
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.Kimler açıktan okuyabilir?
KİMLER BAŞVURABİLİR?Açık Öğretim üniversite kimler başvurabilir?
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden …
Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.
Tercih dönemleri devam ederken daha önce Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan öğrencilere sınavsız ikinci üniversite müjdesi geldi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
2 yıllık için TYT yeterli mi?
TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz. 4 Yıllık Lisans bölümleri için AYT veya YDT sınavlarına da girmelisiniz.
AÖF sınav gözetmeni nasıl olunur?
Kimlik numaranız ve Cep Şifreniz ile sisteme giriş yapınız, Görevli İşlemleri Sistemi üzerinden sınavlara, AÖF Merkezinin yapmış olduğu ilgili tarihlerdeki sınavlara tıklayarak SINAV -> BAŞVURU YAP -> SINAVA GİRİŞ işlemlerinden geçerek sınavlarda görev almaya hak kazanmış olmaktasınız.Hangi üniversitelerde doktora alım kriteri var?
Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım: Doktora sürecinde genelde 4 parametreye bakılır; ALES (akademik lisansüstü eğitim sınavı), YDS veya ÖSYM’nin eşdeğerliğini kabul ettiği en az bir dil puanı, okul mezuniyet notunun 100 üzerinden cinsi ve mülakat notu.Doktora alım kriteri nelerdir?
Doktoraya başvurmak ve girebilmek için her üniversitenin kendi şartları vardır. Mesela bazı üniversiteler TOEFL puanı isterken bazısılarına YDS yetmektedir. Bazıları YDS’den 70 isterken bazıları 55 istemektedir. Her üniversitede farklı olduğundan genel olarak doktora alım kriterlerini anlatayım: