Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acikogretim Kayitlari ne zaman silinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıköğretim Kayıtları ne zaman silinir?​

2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.

Açık Üniversite nasıl bırakılır?​

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.
AÖF kayıt silinirse ne olur?
İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir. Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerine kayıtlı öğrenciler kayıt yeniletmedikleri yılda öğrencilik hizmetlerinden faydalanamazlar.

Açıköğretim kayıt silme nasıl olur?​

AÖF kaydımı sildirmek istiyorum ne yapabilirim? Kayıt silme talebinizi içeren ıslak imzalı dilekçenizin ile nüfus cüzdanınızın fotokopisini Fakültemize elden teslim ettiğiniz ya da posta/kargo yoluyla gönderdiğiniz takdirde kayıt silme işleminiz gerçekleştirilir.

Açıköğretim kaydı yenilenmezse ne olur?​

Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencilerinin kaydı yenilenmez.
AÖF kayıt silinirse tekrar açılır mı?
Artık yeni kanun ile üst üste dört dönem boyunca kayıt yenileme yapmadığınızda kaydınız silinecek ve daha sonra kaldığınız yerden devam edemeyeceksiniz. Açıköğretime devam etmek için tekrar sınava girmeli veya ikinci üniversite gibi geçiş kayıtlarını kullanarak baştan başlamanız gerekecek.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir. Öğrenimlerine devam etmek ve kayıt haklarını kaybetmek istemeyen öğrencilerimizin bu süreçte kayıtlarını yeniletmeleri gerekmektedir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı pasif duruma geçer ve kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir, Kayıt yenilemeyen öğrenciler öğrenci belgesi talep edemez, ilgili dönemin ders notlarına materyallerine ulaşamaz ve dönem sınavlarına giremezler.
AÖF kayıt yenileme tarihini kaçırdım ne yapabilirim?
Bu durumda öğrenci, söz konusu ders/dersleri sonraki dönemlerde tekrar kayıt yaptırarak alabilir. Uygulama hafta seçim tarihleri uzatılmayacaktır.

AÖF 2 yıllık bölümler en fazla kaç yılda bitirilmeli?​

MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.

AÖF azami öğrenim süresi dolunca ne olur?​

1- Azami öğrenim süresini doldurduğu hâlde doğrudan sınavı yapılamayan ve/veya hiç almadığı derslerinin toplamı 5’ten fazla olması durumunda, ek sınav ve ek yarıyıl hakları verilmeksizin, öğrencinin bölümden/programdan kaydı silinir. öğrenci “son sınıf öğrencisi” olarak kabul edilir ve 2 ek sınav hakkından yararlanır.

Geri