AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acikogretim ders muafiyeti nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Açıköğretim ders muafiyeti nasıl yapılır?​

ORTAK DERS: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için mutlaka alınması gereken derslere denir. Üç kez alınıp başarısız olunursa muaf olunur ( Dil ve anlatım dersleri başarmak zorunda olup, muafiyet dışıdır ).

Açık Öğretim muaf olmak ne demek?​

Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. f. Mezun öğrencilerin Transkript (Not Durum Belgesi) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

AÖF den muaf olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?​

AÖF den muaf olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?
Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için; http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır. Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.

AÖF muafiyetten kimler yararlanabilir?​

AÖF muafiyetten kimler yararlanabilir?
Yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrenci, muafiyet talep edebilir. Bu öğrencinin muafiyet işlemleri, denklik belgesi ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesi ile yapılır. Mezun öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) ile başvurması halinde sadece başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacaktır.

AÖL muaf olan dersler kredi verir mi?​

Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.

AÖF dersleri Örgünde sayılır mı?​

AÖF’yi bitirip örgüne kayıt olanlar neticede bir fakülteden mezun olmuş sayılıyorlar.

AÖF muaf dersler hangileri?​

AÖF muaf dersler hangileri?
1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıt yaptıracağınız programda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II (İngilizce, Almanca ve Fransızca) dersleri için yapılmaktadır. 2. Muafiyet başvurusundaki tüm işlemlerden öğrenci sorumludur.

Açıköğretim ders muafiyeti ile ilgili detaylı bir rehber verilmiş. Öncelikle, açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken ortak derslerin üç kez alınıp başarısız olunması durumunda muafiyet hakkı doğduğu belirtilmiş. Ancak, dil ve anlatım dersleri bu muafiyet kapsamı dışında bulunmaktadır.

Muafiyet işlemi için yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrencilerin denklik belgesi ve Türkçe onaylı not durum belgesi ile başvurması gerektiği ifade edilmiş. Bu belgeler ile mezun öğrencilerin başarılı derslere muafiyet işlemi yapılacağı vurgulanmış.

Ayrıca, öğrencilerin muaf oldukları dersleri öğrenmek için AÖF resmi web sitesine girerek öğrenci otomasyonuna T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yapmaları ve "Ders Durum Paneli" bölümünden muafiyet işlemi yapılan dersleri "MU" harfi ile görebileceği belirtilmiş.

Muafiyetten kimlerin yararlanabileceği konusunda yurtdışındaki yükseköğretim programlarından mezun olan öğrencilerin muafiyet talep edebileceği ve muafiyet işlemlerinin denklik belgesi ve Türkçe onaylı not durum belgesi ile yapıldığı hususu öne çıkmış.

Muaf olunan derslerin kredisi alınmadığı, ancak bu derslerin kredi gereksinimlerini tamamlamak için seçmeli derslerle kullanılabileceği ve istenirse muaf tutulan dersin tekrar alınarak başarılı olunması durumunda kredisinin alınabileceği ifade edilmiş.

Son olarak, AÖF'yi bitirip örgün eğitime kayıt olan öğrencilerin bir fakülteden mezun sayıldığı ve AÖF muaf derslerinin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II ve Yabancı Dil I – II (İngilizce, Almanca ve Fransızca) derslerinden oluştuğu, bu muafiyet başvurularından öğrencinin sorumlu olduğu belirtilmiş.

Geri