- Konu Yazar
- #1
Acıkmamak için sahurda ne yemeli?
Protein ağırlıklı beslenin; Çok fazla yağlı olmayan kırmızı et, beyaz et, süt, yoğurt, yumurta, peynir, kaşar peyniri gibi yiyecekler uzun süre acıkmamanızı sağlar. Aşırıya kaçmamak koşuluyla sahurda bu yiyeceklerden tüketin.Ramazanda bağırsakları ne çalıştırır?
Ramazanda bağırsakları ne çalıştırır?Ramazan ayında oruç tutulan sürenin uzunluğu ve sıcak havanın vücutta neden olduğu kabızlık problemlerine karşı iftarda cacık ve kefir tüketilmesini tavsiye eden Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Cacık, su, protein, kalsiyum ve sebze ağırlıklı, bağırsakları çalıştıracak güzel bir besin kombinasyonu” dedi.
Ramazanda kilo vermemek için ne yapmalı?
Ramazanda kilo vermemek için ne yapmalı?Ramazanda Kilo Almamak İçin:
- Sakın gece yatarken niyet edip uyumayın mutlaka sahura kalkın.
- İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmayın.
- Bol su içmeyi unutmayın.
- Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlı olarak yapın.
- Meyve sebze tüketiminizi arttırın.
Oruç tutarken nasıl enerjik olunur?
Sahurda tüketilen; pekmez, tahin ve yoğurt gibi yiyecekler gün boyu enerjik kalmayı sağlar. Açlık nedeniyle uykusuzluk problemleri yaşanabilir. Bu durumun önüne geçmek için oruçluyken en az 1 saat uyumak vücut direncini artırır. İftar ve sahur arasında en az 2 öğün daha yapılmalıdır.Aç kalmamak için ne yapılmalı?
Aç kalmamak için ne yapılmalı?Diyet yaparken aç kalmamak elinizde
- Sık sık yeşil elma, zerdeçal, nane koklayın.
- Asla uzun süre aç kalmayın.
- Yemeklerden 10 dakika kadar önce ıhlamur-mate çayı için.
- Ara öğünlerde yulaflı bisküvi, müsli, yulaf ezmesi gibi tok tutan gıdalar tüketin.
- Kan şekerini hızla yükselten beyaz unlu, şekerli gıdalardan kaçının.
Oruç tutarken kabızlığa ne iyi gelir?
Oruç tutarken kabızlığa ne iyi gelir?Kabızlığın önüne geçebilmek için iftar ve sahurda meyve, sebze, kuru meyve ve baklagiller, bulgur ile kuru yemişler yenilmelidir. Özellikle hareket etmek ve öğünler arasında bol sıvı alınması kabızlığı önleyecektir.
Çiğ ve fermente yiyecekler de bazı enzimleri içerir. Yemekler çok piştiğinde, enzimler yok olur ve yemek sindirim için daha zor hale gelir. Ramazan süresince aşırı yemek tüketimi nedeniyle enzim yetersizliği yaşanabilir ve sindirim zorlukları oluşur. Bu nedenle yavaş ve aralıklı yemek önemlidir.
Oruçluyken halsizliğe ne iyi gelir?
Oruçluyken halsizliğe ne iyi gelir?Yaz meyveleri ve hurma tüketmeyi ihmal etmeyin İftarda ve sahur bitimine kadar; B ve C vitamini içeren gıdalar, folik asit, demir, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko açısından zengin olan süt ve et ürünleri, turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve meyve çeşitlerinden tüketmek gerekmektedir.