AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aciklik ne demek turkce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Açıklık ne demek türkçe?​

AÇIKLIK: Anlatımın hiçbir tartışmaya yol açmadan, tek bir yargıyı açıkça ifade etmesidir. Açık anlatımdan birden çok yorum çıkmaz, herkes aynı şeyi anlar. Açıklığın olmadığı anlatımda “kapalılık” söz konusu olur.

Açıklık ne demek?​

Açıklık ne demek?
Açıklık, duruluk, vuzuh, clarete bir yazıda belirtilmek istenen duygu ve düşüncelerin, herhangi bir ek yoruma veya açıklamaya gerek duymadan kavranabilir olmasıdır. Ayrıca güşâde, rûşen, lâyıh olarak da anılır.

Duruluk ne anlama gelir?​

Duruluk, düşünceyi yeterli sözcük ya da sözcük öbeği kullanarak anlatmadır. Duru bir anlatımdan tek sözcük çıkarılamayacağı gibi, tek sözcük de eklenemez. Duru anlatımda, gereksiz sözlere yer verilmediği için bu anlatım aynı zamanda özlülük niteliğini de taşır.

Açıklık yer geniş alan ne denir?​

Açıklık yer geniş alan ne denir?
Orman içinde düz ve ağaçsız yer, düzlük, kayran. Düz, açık ve geniş yer, meydan, saha.
Matematik açıklık ne demek?​
Açıklık: Bir veri grubunda yer alan en büyük değer ile en küçük değer arasında var olan farka denir. Bu konuyu formülsel olarak açıklamak gerekirse; Açıklık: (En büyük değer- En küçük değer) şeklinde hesaplanarak bulunur.

Açıklık değeri ne demek?​

Açıklık değeri ne demek?
Açıklık, betimsel istatistikte bütün veri dizisini içinde kapsayan en küçük aralıktır. Bir veri dizisindeki ya en büyük değer ile en küçük değer arasındaki fark olarak ya da en küçük ve en büyük değerler aralığı verilerek ifade edilir.

Duruluk nedir örnek?​

Duruluk ise aynı manaya gelen kelimeleri bir cümle ya da metin içerisinde kullanmamak demektir. Örnek Cümleler: 1- Aliye, saçları altın sarısı, gözleri masmavi olan bir genç kızdı. Burada ”altın” ve ”sarı” kelimeleri sarı renginin tonunu belirtmek için kullanılmıştır.

Duru bir anlatım ne demek?​

Duru bir anlatım ne demek?
Duruluk Duruluk, düşünceyi yeterli sözcük ya da sözcük öbeği kullanarak anlatmadır. Duru bir anlatımdan tek sözcük çıkarılamayacağı gibi, tek sözcük de eklenemez. Duru anlatımda, gereksiz sözlere yer verilmediği için bu anlatım aynı zamanda özlülük niteliğini de taşır.

Açıklık nedir ve örnekleri?​

Açıklık, yazılan metinlerde ya da sözlü anlatımda herkesin anlayabileceği ifadeler kullanmak demektir. Roman, hikaye ve masal gibi kurgusal eserlerde de, deneme ve makale gibi düşünce yazılarında da açıklık ilkesine uyulmalıdır. Şiirde ise açıklık ilkesine uyma zorunluluğu yoktur.

Yalınlık ne demek örnek?​

Yalınlık ne demek örnek?
Yalınlık ise, sade ve herkesin anlayabileceği bir dilde kaleme alınan eserleri tanımlamak için kullanılır. Yalın bir dille yazılmayan cümleler anlatım bozukluğuna neden olmaz.
Yalinlik ne demek?​
Yalınlık Dil ve Anlatım Terimi Olarak Yalınlık: 1- Açık, süsten ve zorlamadan uzak, kolayca anlaşılabilen anlatım. 2- Bir anlatımın her türlü süsten ve özentiden arındırılmış olması.

Akıcılık nedir Türk Dili?​

Akıcılık nedir Türk Dili?
Akıcılık: Her türlü yazılı ve sözlü anlatımda (şiir, hikâye, roman vs.) hecelerin, hecelerden oluşan kelimelerin, kelimelerden meydana gelen cümlelerin, ibarelerin söylenişte ya da okunuşta dil ve düşünce yönünden hiçbir engele rastlamadan sürdürülmesi; eş, Selaset, Selis.

Açıklık, bir metinde ya da bir ifadede herkesin anlayabileceği şekilde net ve açık bir şekilde anlatım yapmaktır. Açıklık, belirli bir metnin anlatmak istediği duygu, düşünce ya da bilginin herhangi bir karmaşıklığa, ek yorumlara ya da açıklamalara gerek duymadan doğrudan anlaşılabilir olması anlamına gelir. Bu, hem yazılı hem de sözlü iletişimde önemli bir unsurdur.

Duruluk ise, düşünceleri yeterli sözcüklerle anlatma sanatıdır. Duru bir anlatımda fazladan ya da gereksiz sözcüklere yer verilmez, buna rağmen düşünce eksiksiz bir şekilde ifade edilir. Bu durum, metnin öz ve anlaşılır olmasını sağlar.

Açıklık ve duruluk, iletişimde karşı tarafa netlik ve anlaşılırlık sağlar. Bu özellikler, hem yazılı hem de sözlü iletişimde önemlidir çünkü etkili bir iletişim kurulmasına katkıda bulunurlar.

"Matematik açıklık" terimi ise bir veri grubunda yer alan en büyük değer ile en küçük değer arasındaki farkı ifade eder. Bu değer, veri grubundaki değişkenliği ya da yayılımı ifade eder ve genellikle formülsel olarak hesaplanır.

"Açıklık değeri" ise betimsel istatistikte bütün veri dizisini kapsayan en küçük aralığı temsil eder. Bu değer, veri setindeki en büyük ve en küçük değer arasındaki fark olarak ya da bu değerler aralığı olarak ifade edilebilir.

"Yalınlık" ve "yalınlık" terimleri ise sade, anlaşılır ve süsten uzak bir anlatımı ifade etmektedir. Bu anlatım şekli, karmaşıklıktan kaçınarak netlik ve doğruluk sağlar. Yalın bir anlatımın örneklerinde, karmaşıklıktan uzak ve net cümle yapıları kullanılır.

Son olarak, "Akıcılık" terimi ise her türlü yazılı ve sözlü iletişimde hecelerin, kelimelerin ve cümlelerin dil ve düşünce açısından engelsiz bir şekilde aktarılmasını ifade eder. Akıcı bir anlatım, okuyucunun ya da dinleyicinin metni ya da konuşmayı kolayca takip edebilmesine olanak tanır.

Geri