AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aciklayici Belgesel nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açıklayıcı Belgesel nedir?​

Açıklayıcı belgeselde, dış-ses anlatım ağırlıktadır. John Grierson’ın Drifters18 (1929) ve Alberto Cavalcanti’nin Coalface19 (1935) belgeselleri bu türün içindedir (Buckland, 2010: 163). Gözlemsel belgesel, belgeselcinin olaylara müdahil olmaması ile karakterize olur. Bu belgesellerde dış-ses ve röportaj kullanılmaz.
Katılımcı Belgesel nedir?
Katılımcı belgeselde olaylara katılım sağlanır, röportaj yapılır ve etkileşimin kurulması temel alınır. Toplumsal sorunların incelenmesinin amaçlandığı katılımcı biçemde, sunucu kameranın karşısında yer alarak izleyici ve özneler arasında bağlantı kurulmasını sağlar.
Şiirsel Belgesel nedir?
Şiirsel anlatım: Belgesel boyunca hisleri ve duyguları uyandıran bir anlatım yolu seçilerek gerçekler ve asıl olaylar ikinci planda tutulur. Biz şarkıcıyı yazdığı şarkı sözleri ile anlatırız. Kullanılan görsel materyaller daha sanatsaldır, doğaya ve duygusallığa yer verilir.

Gözlemci Belgesel nedir?​

Gözlemci belgesel, didaktik bir edayla seslendirilen üst ses anlatımını, stüdyo ortamlarını, sahte görüntüleri yapay bulmakta ve daha sade, daha gerçek(çi), bir anlatı yaratmaya çalışmaktadır.
Kısa belgesel nasıl yapılır?
İyi Bir Belgesel Nasıl Yapılır?
- Konu Belirlenir ve Detaylı Araştırma Yapılır.
- Senaryo Yazılır.
- Röportaj Yapılacak Kişiler Belirlenir.
- Çekim Yapılacak Mekanlar İçin Gereken İzinler Alınır.
- Birçok Farklı Açıdan Çekim Yapılmasına Dikkat Edilir.
- Ses Kalitesi İçin Gereken Hazırlık Yapılır.
Belgesel yapımcısı ne iş yapar?
Yapımcı işi başlatır, koordine eder, denetim yapar ve filmin finansmanı için bütçe sağlar, personeli işe alır ve dağıtımcıları ayarlar. Yapımcı filmin başından sonuna dek film çekiminin her aşamasında bulunur. Yapım amiri yapımın (yaratıcı değil) fiziksel durumunu denetler: personel, teknoloji, bütçe ve planlama gibi.

Geri