- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açıklayıcı açıklayıcı anlatım nedir?
Makale, fıkra, eleştiri ve deneme gibi öğretici özellikler gösteren türlere özgü bir anlatım biçimidir. Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyler öğretmek amacına yöneliktir. Amaç doğrudan bilgi vermek olduğundan yazar sanatlı söyleyişlere, imalı sözlere pek yer vermez. …Açıklayıcı bilgiler ne demek?
Açıklayıcı anlatım, okuyucunun eksik ya da yanlış bildiği ya da hiç bilmediği bir konuda, ona doğru ve yeni bilgiler sağlamayı ve onu bilgilendirmeyi amaçlayan metinlerde kullanılan anlatım türüdür.
Açıklayıcı anlatım nedir özellikleri nelerdir?
Açıklayıcı Anlatımın ÖzellikleriAçıklayıcı ve betimleyici anlatım nedir?
a) Açıklayıcı Betimleme Gözlem yoluyla varlıkların özelliklerinin olduğu gibi okuyucuya aktaran betimleme türüdür. Bu tasvir türünde amaç bilgi vermektir. Yazar açıklayıcı betimlemede kendi kişisel düşüncelerine ve duygularına yer vermez, varlıkları olduğu gibi aktarmaya çalışır.
Açıklayıcı anlatım biçimi ne demek?
Okuyucuya bilgi vermek, okuyucuyu bir konuda aydınlatmak, bir konuyu açıklamak, bir şey öğretmek amacıyla kullanılan anlatım biçimine açıklayıcı anlatım denir. Açıklayıcı anlatım genellikle makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri gibi eser türlerinde kullanılır. Genellikle nesnel anlatım kullanılır.Tartışmacı anlatım nedir kısa bilgi?
Tartışmacı anlatımda düşünce ve kanıları değiştirmek söz konusudur. Metinlerde birbirine karşıt iki düşünce ele alınabileceği gibi bir düşüncenin iki yönü de ele alınıp işlenebilir. Bir düşüncenin doğrulanması, savunulması ya da bir düşünceye karşı çıkılması amaçlanan metinlerde iki görüş vardır.
Açıklayıcı anlatım nedir 9 sınıf?
Ele alınan bir konunun aydınlatılması ve okuyucuya bir konuda bilgi verilmesi amaçlarıyla yazılan metinlerde düşünceyi geliştirme biçimi olarak kullanılan anlatım türüdür. Okuyucunun yanlış ya da eksik bildiği bir konunun aydınlatılması amaçlanır.Açıklayıcı anlatım nedir paragraf?
Bilgi vermek amacı ile oluşturulan yazılarda kullanılan anlatım tekniğidir. Bu tür yazılarda amaç okuyucuyu bilgilendirmek, ona bir şeyler öğretmek olduğu için sade ve anlaşılır bir dil kullanılır. Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez, nesnel bir anlatım hakimdir.