- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açıklama anlatım biçimi ne demek?
3. Açıklama (Açıklayıcı Anlatım) Bilgi vermek amacı ile oluşturulan yazılarda kullanılan anlatım tekniğidir. Bu tür yazılarda amaç okuyucuyu bilgilendirmek, ona bir şeyler öğretmek olduğu için sade ve anlaşılır bir dil kullanılır. Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez, nesnel bir anlatım hakimdir.Betimleme ve açıklama nedir?
Betimleme (tasvir etme), sözcüklerle resim çizme işidir. Görme, dokunma, işitme, tatma ve koklama duyularımız aracılığıyla varlıkların niteliklerini, bu varlıkların duyularımız üzerinde uyandırdıkları izlenimleri belirtmektir.
Açıklama anlamı ne demek?
Açıklama ya da açıklayıcı anlatım olarak görülen bu anlatım biçimi ise anlatım biçiminde ise amaç okuyucu bilgilendirmek ve ona bir şeyler öğretmektir. Bu sebeple açıklayıcı anlatım da olaylar ya da durumlar sade ve anlaşılır bir şekilde anlatılır. Açıklayıcı anlatımda yazarın duygularına yer verilmez.
Betimleme nedir örnek cümleler?
Görme, dokunma, tatma, işitme ve koklama gibi duyuları ifade etmekte olan yazılar, betimleme yazıları olarak ifade edilebilir. Evimiz 1+1 olsa bile yine de oldukça kullanışlıydı. Amerikan mutfak olması sayesinde mutfakta yemek yaparken salonda bulunan kişiler ile de sohbete hız kesmeden devam etmek mümkün olurdu.Açıklama ve tartışma nedir?
Parça genelinde açıklama yapılmıştır ve sorularla anlatıma doğallık kazandırılmıştır. Ancak tanımlamaya başvurulduğu söylenemez. Yazarın kendi doğrularına okuyucuyu inandırmak, onu kendi gibi düşündürmek için kullandığı anlatım tekniğine tartışma denir.
Açıklama nedir paragrafta anlam?
Bir konunun ya da bir sorunun açıklandığı, öğretici yönü ağır basan paragraflara açıklama paragrafı denir. Açıklama paragrafında, bir konu hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirme, konuyla ilgili bilinmeyenleri açıklığa kavuşturma söz konusudur. Bu anlatım biçiminde yazar okuyucuyu bilgilendirme amacı güder.