AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik ve uzaktan ogrenmenin ozellikleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri nelerdir?​

Açık ve uzaktan öğrenmede öğrenenler Öğrenenler, bilgiyi pasif bir şekilde öğreticilerden ve ders kitaplarından alır. Öğrenenler kendi öğrenmelerini kontrol edemezler, dersler, yöntemler ve değerlendirmeler ile ilgili tüm kararları öğreticiler alır (Ahmed 2013).

Uzaktan eğitimin dezavantajları nelerdir?​

Uzaktan eğitimin dezavantajları nelerdir?
Uzaktan eğitim yüz yüze iletişimden yoksundur. Eğitmenle öğrenci arasında herhangi bir şekilde yüz yüze iletişimin olmaması, öğrenci geri bildiriminin önüne geçer, sosyal izolasyona neden olur ve öğrenci onu verimli çalışmaya teşvik eden baskının eksikliğini hissedebilir.

Açık ve uzaktan öğrenme dersi nedir?​

Açık ve uzaktan öğrenme dersi nedir?
Bu dersin amacı öğrencilerin; uzaktan eğitimin tarihi gelişimini, kuramlarını, uzaktan eğitim kavramlarını ve uzaktan eğitimde kullanılan öğrenme ortamlarını, uzaktan eğitimde kullanılan tek yönlü ve çift yönlü teknolojileri ve özelliklerini bilmelerini, uzaktan eğitimle ilgili yapılmış çalışmalara ulaşabilmelerini.

Uzaktan öğrenme süreci nasıl tanımlanır?​

ağları aracılığı ile zaman ve mekândan bağımsız olarak bilgiye erişimi ve çoklu ortam uygulamaları ile etkileşim sağlanarak, öğretim etkinliklerinin elektronik öğrenme ortamlarında yürütülmesi “e-öğrenme” olarak tanımlanabilir.

Uzaktan öğretim ile açık öğretim arasındaki fark nedir?​

Uzaktan öğretim ile açık öğretim arasındaki fark nedir?
UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

Uzaktan öğrenme nedir?​

Uzaktan öğrenme nedir?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Yüz yüze eğitimin dezavantajları nelerdir?​

Online eğitimin yüzyüze eğitime göre dezavantajları
- Öğrencilerin bir kısmının gerekli olanaklara erişememesi (örneğin bilgisayar),
- İletişim yöntemlerindeki değişikliğin olumsuz etkileri,
- Altyapı değişikliklerinin eğitim planlarını doğrudan etkilemesi,
- Öğretmenin sorumluluk alanını etkilemesi sebebiyle ek yük getirmesi,

Uzaktan eğitimin avantajları nelerdir?​

Uzaktan eğitimin avantajları nelerdir?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

Çevrim içi eğitim ne demek?​

Çevrim içi eğitim ne demek?
Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir. * 1920’lerde aynı tür bir eğitim metodu Colombia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Uzaktan eğitim sisteminin özellikleri nelerdir?​

Uzaktan Eğitimin Özellikleri
- Küreselleşme:
- Kişiselleştirme:
- Endüstrileşme:
- Geleneksel Eğitime uygun olmayan öğrencilere hizmet verme:
- Hareket kabiliyeti:
- Hızlı geri besleme:
- Diğer eğitim sistemlerine göre ucuz olması:
- Teknoloji ve Eğitim:

Öğrenmede etkileşimin üç formu nedir?​

Öğrenmede etkileşimin üç formu nedir?
Kurama göre öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretici ve öğrenci-içerik olmak üzere üç tür etkileşim vardır.

Açık öğretim ve uzaktan öğretim aynı anda okunur mu?​

Açık öğretim ve uzaktan öğretim aynı anda okunur mu?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Diplomada uzaktan eğitim yazıyor mu?​

YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı’na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.

Uzaktan eğitim mi yoksa Açıköğretim mi?​

Uzaktan eğitim mi yoksa Açıköğretim mi?

Uzaktan Eğitim e öğrenme nedir?​

Uzaktan Eğitim e öğrenme nedir?
E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir. Örgün öğrenimden en büyük farkı zaman, mekan ve süre sınırı olmamasıdır. E-öğrenme, dijital ortamda aktarılır ve internet olan her yerden erişim sağlanabilir.

Açık ve uzaktan öğrenmenin özellikleri şunlar olabilir:
1. Öğrenenlerin ders materyallerine olan erişiminin bağımsız ve esnek olması.
2. Öğrenme sürecinin zaman ve mekandan bağımsız olması.
3. Öğrenenlerin kendi hızlarında ilerleyebilmesi ve öğrenme sürecini şekillendirebilmesi.
4. İnteraktif öğrenme ortamlarının kullanılması sayesinde öğrenciler arasında etkileşimin sağlanması.
5. Çeşitli öğretim metotlarının kullanılmasıyla öğrenme çeşitliliğinin artması.
6. Değerlendirme süreçlerinin çeşitlendirilmesi ve öğrenciye geri bildirimlerin hızlı bir şekilde sağlanması.

Uzaktan eğitimin dezavantajları arasında ise şunlar yer alabilir:
1. Yüz yüze iletişimin eksikliği nedeniyle öğrencilerin sosyal izolasyona girmesi.
2. Geri bildirimin yetersiz olması.
3. Öğrencilerin motivasyonunu artırmak için gereken baskının eksikliği.
4. Öğrencilerin bazıları için teknik sorunlar yaşanabilmesi.

Uzaktan eğitim ile açık öğretim arasındaki fark, uzaktan eğitimde devam ve katılım zorunluluğu olması ancak açık öğretimde böyle bir zorunluluğun bulunmaması şeklinde özetlenebilir.

Uzaktan eğitimin avantajları arasında ise çalışan bireylerin öğrenimlerine devam edebilmesi, kişiselleştirilmiş öğrenme imkanı, ek harcamaların ortadan kaldırılması ve etkileşimli öğrenme süreci yaşatması gibi özellikler yer alabilir.

Çevrim içi eğitim, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini ifade eder. Bu yöntemde, eğitim içeriği çevrim içi olarak sunulur ve öğrenciler istedikleri her yerden erişim sağlayabilirler.

Uzaktan eğitim sisteminin özellikleri arasında, küreselleşme, kişiselleştirme, endüstrileşme, geleneksel eğitime uygun olmayan öğrencilere hizmet verme, hareket kabiliyeti, hızlı geri besleme, diğer eğitim sistemlerine göre maliyet avantajı ve teknoloji odaklı olması gibi özellikler sayılabilir.

Öğrenmede etkileşimin üç formu genellikle öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretici ve öğrenci-içerik olarak ifade edilir. Bu etkileşimlerin öğrenme sürecinde önemi büyüktür.

Son olarak, uzaktan eğitim ve açık öğretimin aynı anda farklı düzeylerde okunabilirken, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilemeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca, YÖK tarafından uzaktan eğitim programları için verilen diplomalarda "uzaktan öğretim" ibaresinin bulunmasının zorunlu olduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Geri