- Konu Yazar
Açık öğretim yüksek lisans nasıl yapılır?
Nasıl başvurabilirim? Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans başvuruları, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında (basvuruyld. anadolu.edu.tr) adresinden alınır. Başvuru sonuçları ilgili enstitü tarafından ilan edilir.Uzaktan yüksek lisans var mı?
Uzaktan eğitim yüksek lisans, derslerin ve ders işleyişinin online yani çevrimiçi ortamda yapıldığı bir eğitim türüdür. Bu eğitim türü ile birlikte uzaktan eğitim yüksek lisans yapan kişi ev veya ofis ortamı üzerinden eğitimlere katılabilmektedir.Uzaktan eğitim öğrencileri yüksek lisans yapabilir mi?
Bu maddede, yüksek lisansa başvurmak için gerekli koşullar açıkça belirtilmiştir. Yüksek lisansa başvurmak için lisans mezunu olma şartı vardır ancak yönetmelikten de açıkça anlaşılacağı üzere örgün veya uzaktan eğitim yapan fakültelerden mezun olma şartı yoktur.
Açıköğretim için üniversite sınavına girmek gerekiyor mi?
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. gerekmektedir.
Açıktan tezsiz yüksek lisans yapılır mı?
Evet. Tezsiz yüksek lisans başvurularında tek ön koşul lisans mezuniyetidir. Adayların başarı notu; transkripti dörtlük sistemde hazırlanmışsa 2,00/4,00; 100’lük sistemde hazırlanmışsa 50/100 puan almak koşuluyla lisans genel not ortalaması dikkate alınarak hesaplanır.Uzaktan Tezli yüksek lisans var mı?
Tezli uzaktan lisansüstü programlarının sayısı şu an ülkemizde sınırlı olsa da ilerleyen yıllarda çoğalacaktır. İşte tezli online yüksek lisans programları: Afyon Kocatepe Üniversitesi: İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi (Tezli) Ege Üniversitesi: Eğitim Programları ve Öğretim, İşletme, İktisat.Açıktan tezli yüksek lisans yapılır mı?
AÖF (Açıköğretim) Mezunları Tezli Yüksek Lisans Yapabilir mi? Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora başvurularında bulunabilirler.
Auzefte yüksek lisans var mı?
AUZEF’ te yüksek lisans programı var mı? AUZEF’te Yüksek Lisans programı bulunmamaktadır. lisans programına kayıt olabilirsiniz.