AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik ogretim okurken yuksek lisans yapilir mi?

Editör

Yeni Üye

Açık öğretim okurken yüksek lisans yapılır mı?​

Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora başvurularında bulunabilirler.

Yarı dönemde yüksek lisansa başlanır mı?​

Yüksek lisans başvuruları güz ve bahar dönemi olmak üzere sene içerisinde iki defa yapılmakdatır. Ara dönemde mezun olmanız durumunda da yüksek lisans başvurunuzu yapıp eğitime başlama şansınız vardır.

Okurken yüksek lisans yapılır mı?​

Okurken yüksek lisans yapılır mı?
bazi universitelerde yer alan ozel ogrenci kontenjanini kullanarak lisans ogrencisiyken lisans ustu derslerini alir, lisans diplomasini alir almaz yuksek lisansa basvurup daha once aldiginiz dersleri kredinize saydirirsiniz. 1 senede tezinizi calisip yuksek lisans diplomasini alir ve kacarsiniz.

Açık öğretim yüksek lisans nasıl yapılır?​

Açık öğretim yüksek lisans nasıl yapılır?
Nasıl başvurabilirim? Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans başvuruları, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında (basvuruyld. anadolu.edu.tr) adresinden alınır. Başvuru sonuçları ilgili enstitü tarafından ilan edilir.

Lisans bitmeden yüksek lisans yapılır mı?​

Herhangi bir lisans eğitimini tamamlamış olan herkes yüksek lisansa başvurabilir. Tezli yüksek lisans için ALES şartı aranırken tezsiz eğitimlerde bu zorunluluk yok.

Yüksek lisans için ALES en az kaç olmalı?​

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların ALES veya eşdeğeri sınavdan en az (55) puandan az olmamak üzere Senato tarafından belirlenen ALES veya eş değer puanına sahip olmaları gerekir.

Mezun olmadan yüksek lisans yapılır mi?​

Mezun olmadan yüksek lisans yapılır mi?
Başvuru yaptığınız an itibariyle mezun değilseniz fakat başvuru yaptığınız programın ilk eğitim döneminden önce mezun olabilecek durumdaysanız mezun olabileceğinize dair belgeyle de başvurabilirsiniz. Ancak mezuniyet belgesini sunmadığınız sürece kesin kayıt yaptıramazsınız.

Üniversiteden mezun olmadan yüksek lisans yapılır mı?​

Üniversiteden mezun olmadan yüksek lisans yapılır mı?
Başvuru şartlarından en önemlisi 4 yıllık lisans programından mezun olunması ya da mezun olabilecek durumda olunmasıdır. Mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin dikkate alınması her üniversitenin sağladığı bir koşul değildir.
Açıköğretim tezsiz yüksek lisans nasıl yapılır?​

Açık öğretim okurken yüksek lisans yapılır mı sorusuna detaylı cevap vermek gerekirse; Açık öğretim öğrencileri de yüksek lisans eğitimine başvurabilirler. Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da diğer örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora programlarına başvurabilirler. Özellikle bazı üniversitelerde özel öğrenci kontenjanları bulunmakta olup lisans eğitimlerini alırken aynı anda lisans üstü dersleri de alarak lisans diplomasını aldıktan sonra yüksek lisansa başvurabilirler. Bu şekilde daha önce aldıkları dersleri kredilere saydırabilirler. 1 senede tezlerini çalışıp yüksek lisans diplomasını alabilirler.

Açık öğretim yüksek lisans nasıl yapılır konusuna gelirsek; uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvuru yapmak için ilgili üniversitenin belirlediği tarihler arasında online başvurular yapılabilir. Başvuru sonuçları ilgili enstitü tarafından duyurulur. Başvuru şartları ve gereklilikleri yüksek lisans yapılacak programa göre değişebilir. Başarılı başvurunun ardından ilgili programın akademik takvimine göre eğitim sürecine devam edilir.

Lisans bitmeden yüksek lisans yapılabilir mi konusunda da belirtmek gerekir ki herhangi bir lisans programını tamamlamış olan her öğrenci yüksek lisansa başvurabilir. Tezli yüksek lisans programları için ALES sınavı zorunlu olabilir ancak tezsiz eğitimlerde bu zorunluluk olmayabilir.

Mezun olmadan yüksek lisans yapılabilir mi sorusuna da şu şekilde cevap verilebilir; başvuru anında mezun olunmamış olsa dahi, başvurulan programın eğitimine başlangıç tarihine kadar mezuniyetin gerçekleşeceğine dair belge sunulabilirse başvuru yapılabilir. Ancak kesin kayıt için mezuniyet belgesinin sunulması gereklidir.

Üniversiteden mezun olmadan yüksek lisans yapılabilir mi sorusuna gelince, genellikle yüksek lisans programlarına başvuru şartları arasında lisans derecesine sahip olma ya da mezun olabilecek durumda olma gerekliliği bulunmaktadır. Mezun olmadan yüksek lisans programlarına başvurabilmek için mezuniyet durumunun belgelendirilmesi gerekmektedir.

Geri