- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açık öğretim öğrencisi kampüse girebilir mi?
Tüm illerde ve 3 ilçede (Alanya, Bandırma, İskenderun) olmak üzere 88 merkezde (Ankara 2 Merkez: Beşevler ve Cebeci; İstanbul 4 Merkez: Göztepe, Maltepe, Topkapı ve Davutpaşa) gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecektir.Açık öğretim üniversite dersler nasıl işleniyor?
Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme ” sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir.
Açık öğretim üniversite Kaç Puanla geçilir?
AÖF’de ders geçme notu 35 puan olarak belirlenmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. FF olan derslerin mutlaka tekrarının yapılması gerekir.
AÖF öğrencilik haklari nelerdir?
Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.Açıköğretim okurken okula gidilir mi?
AÖF bünyesinde bulunan bütün bölümler, örgün eğitim veren diğer üniversitelerde ki bölümlerden hiçbir farkı yoktur. Bölümler birbirine denk olduğu gibi AÖF öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlandığı tüm sosyal haklardan yaralanabilmektedirler. Aradaki tek fark okula devam zorunluluğunun bulunmamasıdır.
Açıktan okuyanlar okula gidiyor mu?
Özel okula dönüşecek dershaneler için öngörülen ‘açık lise’ formülünde öğrenciler haftada en az iki gün okula gidecek. Görüşmelerde özel okula dönüşme şartlarını taşımayan ve teşvikler sonucu da kısa vadede özel okul haline gelemeyecek dershanelerin ‘özel açık lise’ olarak eğitime devam etmesi kabul gördü.
Açıköğretim Fakültesi’nde devam zorunluluğu olmadığından, derslere girmeden sadece sınavlara girerek devam edebileceğiniz bir sistemdir.
Açık öğretim dersleri nerede veriliyor?
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
AÖF 35 almak için kaç soru yapmak gerekir?
Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30’ar dakika sınav süresi veriliyor. Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.
Öğrencilik haklarından yararlanmamak ne demek?
Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamamış ve ek sınav hakkını kullanarak veya kullanmayarak eğitimlerine devam eden öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Bu öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.AÖF azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler ne demek?
1- Azami öğrenim süresini doldurduğu hâlde doğrudan sınavı yapılamayan ve/veya hiç almadığı derslerinin toplamı 5’ten fazla olması durumunda, ek sınav ve ek yarıyıl hakları verilmeksizin, öğrencinin bölümden/programdan kaydı silinir. öğrenci “son sınıf öğrencisi” olarak kabul edilir ve 2 ek sınav hakkından yararlanır.
Açık öğretim eğitimi nasıl oluyor?
Açık Öğretim Lisesi sistemi uzaktan eğitim sistemine göre kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.
Açıköğretim de sınıfta kalma var mı?
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.Açık öğretimde kaç gün okula gidilir?