Acik ogretim ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Acik ogretim ne demek?​

Açık Öğretim, alışılmış geleneksel örgün eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitim sistemidir.
Öğretimin özellikleri nelerdir?
Öğretim, okulla sınırlıdır.

Öğrenim ile öğretim arasındaki fark nedir?​

Eğitim öğretime göre daha kapsamlıdır. Çünkü eğitim formal ve informal boyutu, öğretim ise formal boyutu kapsar. 2. Eğitimde bilgi dâhil her türlü tecrübe üzerinde durulurken öğretim ise planlı programlı öğrenmeleri içerir. 3. Eğitim yaşamı kapsayan bir süreç iken öğretim yaşamın belli dönemlerinde yapılır.
Açık öğretimde okula gitmek gerekir mi?
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.

Açık öğretimde dersler nasıl işleniyor?​

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme ” sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir.
Öğretimin temel ilkeleri nelerdir?
EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ

Geri