Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik ogretim mi uzaktan ogretim mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık öğretim mi uzaktan öğretim mi?​

UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

Uzaktan öğretim ne oluyor?​

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Uzaktan algılama nedir ne işe yarar?​

Uzaktan algılama nedir ne işe yarar?
TANIM: Uzaktan Algılama, bir temas olmaksızın, algılayıcı sistemleri kullanarak yeryüzü hakkında bilgi edinme bilimidir. Uzaktan Algılama teknolojileri yer yüzeyinden yansıyan ve yayılan enerjinin algılanması, kaydedilmesi, elde edilen materyalin bilgi çıkarmak üzere işlenmesi ve analiz edilmesinde kullanılır.

Açık ve uzaktan öğrenme ne demek?​

Açık ve uzaktan öğrenme ne demek?
Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekân bağlamında uzaktan olduğu, birbirleriyle ve öğrenme kaynaklarıyla etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).

Uzaktan öğretim de okula gidilir mi?​

Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği …

Uzaktan eğitim ücretli mi?​

Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Uzaktan algılama avantajları nelerdir?​

Uzaktan algılama avantajları nelerdir?
Özellikle hava durumu olaylarında kullanılan bir yöntemdir. Kentsel alanların tespit edilerek şehirlerin planlanması aşamasında ve topografik haritaların oluşturulmasında kullanılır. Ormanlık alanlarda meydana gelen ağaç hasarlarının tespit edilmesi gibi alanlarda kullanılarak orman alanlarına etkili müdahaleyi sağlar.

Uzaktan algılama yöntemiyle ne tür araştırma ve analizler yapılabilir?​

Uzaktan algılama yöntemiyle ne tür araştırma ve analizler yapılabilir?
Kullanım alanları Su Kaynakları Yönetimi. Su Kalitesi Analizleri. Deniz, Göl ve Akarsu Kirliliği inceleme. Sel Haritalaması ve izleme.

Uzaktan eğitimde diploma farkı var mı?​

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında diploma farkı bulunmamaktadır.

Uzaktan eğitim ücreti ne kadar?​

Tanımlar Koşullar
LİSANS (AÇIK ÖĞRETİM) | ÖSYM İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK) | İKİNCİ ÜNİVERİSTE KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN (DÖNEMLİK)
ADALET | 325 TL | 370 TL
HUKUK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİĞİ | 325 TL | 370 TL
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM | 325 TL | 370 TL
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ | 325 TL | 370 TL

Üniversitelerde uzaktan eğitim zorunlu mu?​

Üniversitelerde uzaktan eğitim zorunlu mu?
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı açıklandı. Açıklamada, “Hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapacağı, bu zorlu süreçle sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitelerimizin yetkili karar organlarınca karara bağlanacaktır” denildi.

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?​

Uzaktan eğitim Bölümleri nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan eğitimi kimler okuyabilir?​

Uzaktan Eğitim Özellikle Kimler İçin Uygundur? Uzaktan Eğitim herkes için uygundur ve örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının pek çoğunu ortadan kaldırır. Yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir.

Aöf’de okula gitmek zorunlu mu?​

Açık öğretim ile uzaktan eğitim arasındaki en önemli ortak nokta öğrencilerin her iki sistemde de okula gitmeden eğitim almalarıdır. Öğrenciler her iki öğretimi de tercihleri arasında göstererek ÖSYM tarafından programlara yerleştirilebilirler.

Açık öğretim ve uzaktan öğretim arasındaki farklar ve detaylar hakkında bilgi verilmiş. Açık Öğretimde, devam ve katılım zorunluluğu olmadığı belirtilmişken, Uzaktan Öğretimde bunun bulunduğu ve derslerin bilgisayar aracılığıyla sanal ortamda canlı ve interaktif olarak yapıldığı vurgulanmış.

Uzaktan eğitimde, öğrencilerin kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin sanal ortamda işlendiği ifade edilmiş. Uzaktan algılama ise, algılayıcı sistemler kullanılarak yeryüzü hakkında bilgi edinme bilimi olduğu belirtilmiş. Bu teknolojiler, yer yüzeyinden yansıyan ve yayılan enerjinin algılanması, kaydedilmesi ve analiz edilmesinde kullanılıyor.

Açık ve uzaktan öğrenmenin etkileşiminin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olduğu ve öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından uzakta olduğu vurgulanmış. Uzaktan eğitimde okula gidilmediği, derslerin sanal ortamda işlendiği ve katılımcının istediği zaman tekrar izleyebileceği belirtilmiş. Ayrıca, uzaktan eğitimde diploma farkının olmadığı da açıklanmış.

Uzaktan algılamanın avantajları arasında hava durumu olaylarında kullanımı, kentsel alanların tespiti, şehir planlaması, topografik haritaların oluşturulması ve orman alanlarında hasar tespiti gibi konular yer almaktadır. Ayrıca, su kaynakları yönetimi, su kalitesi analizleri, deniz ve akarsu kirliliği incelemeleri ile sel haritalaması ve izleme gibi araştırmalar ve analizler uzaktan algılama yöntemiyle yapılabilir.

Üniversitelerde uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı ve teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin gerekli olmadığı belirtilmiş. Ancak, hangi derslerin uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılacağının üniversitelerin yetkili karar organları tarafından belirleneceği ifade edilmiş.

Son olarak, uzaktan eğitimin herkes için uygun olduğu, örgün eğitim sisteminin dezavantajlarını ortadan kaldırdığı ve yaşam düzenini değiştirmeden eğitim alma imkanı sunduğu vurgulanmış. Açık öğretim ve uzaktan eğitimde öğrencilerin okula gitmelerinin zorunlu olmadığı ve her iki sisteme de ÖSYM tarafından yerleştirme yapılabileceği belirtilmiş.

Geri