AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Ogretim Lisesi sinavina girmezsem ne olur?

Editör

Yeni Üye

Açık Öğretim Lisesi sınavına girmezsem ne olur?​

Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34’e düşecektir. Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yapılmazsa ne olur?​

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yapılmazsa ne olur?
Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL sınavına cep telefondan girilir mi?​

Girebilirsin. Eğer sorun çıkarsa bile telefon tarayıcılarında Masaüstü görünümüne geç diye bir seçenek var.

Açık lise sınavlarına girmek zorunlu mu?​

Açık lise sınavlarına girmek zorunlu mu?
Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.
AÖL Online sınavına giremedim ne yapmalıyım?​
Sevgili AÖL Öğrencileri özellikle sınav ve kayıt haftalarında meydana gelen bu durum genelde geçicidir. Ancak güncellemeler veyahut başka bir sebeple AÖL Giriş Yapamıyorum diyorsanız, o zaman işlemlerinizi kayıt yaptırdığınız Halk Eğitim Müdürlüklerinden devam ettirebilirsiniz.

Ders seçme işlemi yapılmazsa ne olur?​

Ders seçme işlemi yapılmazsa ne olur?
Süresi içinde ders kayıt işlemi yapılmazsa ne olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Lise seçimi yapılmazsa ne olur?​

Çocuğunu herhangi bir liseye kaydettirmeyen velilere günlük 15 TL para cezası uygulanacak. Buna rağmen uzun süre kayıt yaptırılmaması halinde veliye 500 TL idari para cezası verilecek.

Açık lise öğrenci girişine neden girilmiyor?​

Açık lise öğrenci girişine neden girilmiyor?
AÖL giriş ekranının açılmama sebepleri şunlar olabilir: -AÖL resmi internet sitesi içerisinde bakım çalışması yapılıyor olabilir. -AÖL sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrencilerin bir anda sonuçlarını öğrenmeye çalışması, sitenin aşırı yüklenmesine neden olabilir.

Açık Öğretim Lisesi sınavına girmezseniz, normal bir yazılıya girmemiş gibi işlem görürsünüz. Bu durumda aldığınız puan 170'ten 5'e bölünerek 34'e düşecektir. Ancak başarılı olduğunuz derslerde sınava girebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yapılmazsa da sistem tarafından otomatik olarak ders seçimi yapılır ve seçilen derslerden sınava girmeniz zorunludur.

Açık lise sınavlarına girmeniz, Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olabilmeniz için zorunludur. En az bir dönem sınava girmiş olmanız gerekmektedir.

AÖL sınavına cep telefonundan girebilirsiniz. Eğer sorun yaşarsanız, telefon tarayıcınızda masaüstü görünümüne geçerek sorunu çözebilirsiniz.

Eğer AÖL Online sınavına giremiyorsanız ve sorun devam ediyorsa, işlemlerinizi kayıt yaptırdığınız Halk Eğitim Müdürlüklerinden destek alarak çözebilirsiniz.

Ders seçme işlemi yapılmazsa, derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazsınız. Bu süre öğrenim süresinden sayılabilir.

Eğer çocuğunuzu herhangi bir liseye kaydettirmezseniz, günlük 15 TL para cezası uygulanabilir. Uzun süre kayıt yaptırmazsanız, 500 TL idari para cezası alabilirsiniz.

Açık lise öğrenci girişine neden girilemediğiniz konusunda yukarıdaki sebeplerden biri olabilir. Sitelerde bakım çalışması veya aşırı yükleme gibi nedenlerden dolayı girişte sorun yaşanabilir.

Geri