Açık Öğretim Lisesi Ders Seçme İşlemi Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Açık Öğretim Lisesi ders seçme işlemi nasıl yapılır? İlk adım öğrenci girişi yapmaktır. Ardından ders seçme menüsüne giriş yapılır. Dersler ders programına göre sıralanır ve ders kodları ile birlikte görüntülenir. Öğrenci, kontenjan durumunu kontrol ederek, seçmek istediği derslerin ders kodlarını girer. Sonra onay butonuna tıklanır ve seçilen dersler kaydedilir. Ders seçme işlemi tamamlanırken, öğrenci kayıt dönemi ve ders seçme takvimine dikkat etmelidir. Son olarak, öğrenci derslerin ders programına eklenip eklenmediğini kontrol etmelidir.
İçindekiler

Açık Öğretim Lisesi Ders Seçme İşlemi Nasıl Yapılır?​

Açık Öğretim Lisesi’nde ders seçme işlemi oldukça basittir. İşlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Açık Öğretim Lisesi Öğrenci İşleri Sistemi’ne Giriş Yapın​

Öncelikle, Açık Öğretim Lisesi Öğrenci İşleri Sistemi’ne giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için öğrenci numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

2. Ders Seçme Menüsüne Erişin​

Giriş yaptıktan sonra, ders seçme işlemi için özel olarak oluşturulmuş olan menüye erişmeniz gerekmektedir. Bu menü genellikle “Ders Seçme” veya “Ders Kaydı” gibi bir başlık altında yer almaktadır.

3. Derslerin Listelendiği Sayfaya Geçiş Yapın​

Ders seçme menüsüne girdikten sonra karşınıza derslerin listelendiği bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada, açık öğretim lisesi tarafından sunulan tüm dersler ve bu derslerin açıklamaları yer almaktadır.

4. İstediğiniz Dersleri Seçin​

İlgilendiğiniz dersleri seçmek için listedeki dersler arasında gezinerek istediğiniz dersleri işaretlemeniz gerekmektedir. Dersleri seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
Önkoşul: Bazı derslerin alınabilmesi için önceden belirlenmiş önkoşullar bulunmaktadır. Bu nedenle, önkoşulu olan bir dersi seçmeden önce ilgili önkoşul dersini tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Önerilen Dersler: Bazı derslerin alınması önerilmektedir. Bu dersler, seçtiğiniz dersle birlikte daha iyi anlaşılmasını sağlayacak derslerdir. Bu nedenle, önerilen dersleri de göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.
Haftalık Ders Saati: Derslerin haftalık ders saatine dikkat etmenizde fayda vardır. Kendi programınıza uygun olan dersleri seçmeniz önemlidir.

5. Ders Seçimini Onaylayın ve Kaydedin​

Ders seçimi yaparken dikkatlice incelediğiniz dersleri işaretledikten sonra, seçimlerinizi onaylamak ve kaydetmek için ilgili butonu kullanmanız gerekmektedir. Bu işlem sonrasında ders seçimi tamamlanmış olacaktır.
Yukarıdaki adımları izledikten sonra Açık Öğretim Lisesi’nde ders seçme işlemini başarıyla tamamlamış olacaksınız. Derslerinize ilişkin bilgiler, ders seçimi yapıldıktan sonra sisteminize yansıyacak ve ders programınız belirlenecektir.

Açık Öğretim Lisesi Ders Seçme İşlemi Nasıl Yapılır?​

Açık Öğretim Lisesi ders seçme işlemi nasıl yapılır?
Açık Öğretim Lisesi ders seçimine giriş yapmak için öğrenci numarası ve şifre kullanılır.
Ders seçimi açıköğretim. Anadolu Eğitim Sistemi Yönetim Bilgi Sistemi (AÖSYS YBS) üzerinden yapılır.
Ders seçim tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesi üzerinden duyurulur.
Ders seçiminde 1. dönem ve 2. dönem olarak ayrı ayrı seçim yapılır.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi için herhangi bir ücret ödenmez.
Ders seçimi yapılırken öğrencinin ilgi ve yetenekleri göz önünde bulundurulmalıdır.
Ders seçimi yaparken derslerin kontenjan durumu takip edilmelidir.
Ders seçimi sonucunda ders programı oluşturulur.
Ders seçimi işlemi kesin kayıt tarihine kadar tamamlanmalıdır.