Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik ogretim lisesi 170 kredi dustu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık öğretim lisesi 170 kredi düştü mü?​

Ortak (zorunlu) derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur. Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir.

Açık öğretim lisesi toplam kaç ders var?​

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.

Açık Öğretim kredi nasıl toplanır?​

Açık Öğretim kredi nasıl toplanır?
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık öğretim lisesi 1 yılda kaç sınav var?​

Açık öğretim lisesi 1 yılda kaç sınav var?
YANLIŞ CEVAPLAR DOĞRU CEVAPLARI ETKİLEMEZ Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır.

Açık Lise devlet kredi veriyor mu?​

Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verilecektir. Kredi verilecek öğrencilerimizin herhangi bir iş ve işlem yapmasına gerek yoktur.

Lisede toplam kaç ders var?​

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15’e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20’ye ulaşıyor.

Zorunlu ders sayısı nedir?​

Zorunlu ders sayısı nedir?
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.

Açık Öğretim kredi hesaplama nasıl yapılır?​

Açık Öğretim kredi hesaplama nasıl yapılır?
Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın. Örneğin: Matematik-1 dersinden 70, Dil ve Anlatım-1 dersinden 80, Türk Edebiyatı-1 dersinden 85, Yabancı Dil-1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım.

Bir dönemde kaç tane sınav var?​

“4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.”

Açıköğretimden mezun olmak için kaç kredi gerekli?​

Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi’nde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi.

Açık Öğretim 35 kredi kimlere verilir?​

Açık Öğretim 35 kredi kimlere verilir?
35 kredi aktif , donuk ve silik konumdaki şartları tutan bütün öğrencilere verilmiştir – verilecektir . 3. DÖNEM KREDILERININ YUKLENIP YUKLENMEDİGİNİ DÖNEM BILGILERINDEN GÖREBİLİRSİNİZ. Dönem bilgilerinin en altında 2019/3 Dönem eklenmiş ise krediniz yüklenmiş demektir.

Lisede dersler kaça ayrılır?​

Lisede dersler kaça ayrılır?
9. Sınıf (Lise 1) dersleri ve haftalık ders saatleri: (ANADOLU LİSESİ) 2022-2023
- Türk Dili ve Edebiyatı (5)
- Fizik (2)
- Beden Eğitimi (2)
- Kimya (2)
- Sağlık Bilgisi (1)
- Matematik (6)
- Biyoloji (2)
- Görsel Sanatlar / Müzik (2)

Açık öğretim lisesi sistemine dair bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Açık öğretim lisesinde toplam 170 krediye ulaşarak mezun olmak gerekmektedir. Öğrenciler her dönem en fazla 35 kredilik ders alabilirler ve zorunlu derslere her dönem sınava girmek zorundadırlar. Ortak (zorunlu) derslerden üç kez başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olabilir ancak kredi toplamakta zorlanırlarsa muaf oldukları dersi tekrar seçebilirler.

Açık öğretim lisesinde üç dönem sınav yapılmaktadır ve sınavlar genellikle Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere üç oturumda gerçekleşir. Öğrencilerin mezuniyet için gereken kredi sayısı 170'dir ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştır. Mezuniyet için gerekli kredi miktarı önce 192 iken daha sonra 170 olarak güncellenmiştir.

Sınavların detayları ve kredi hesaplama konularında da bilgi vermişsiniz. Başarılı olduğunuz derslerin haftalık ders saatiyle çarparak kredi hesaplama yapabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerin her dönem alabileceği maksimum kredi sayısı ve sınavların yapıldığı zaman dilimleri hakkında da bilgiler vermişsiniz.

Genel olarak açık öğretim lisesinde kredi toplama süreci ve mezuniyet için gerekli adımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşılmış. Konuyla ilgili daha fazla sorunuz varsa veya başka detaylara ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri