Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik Ogretim Lisesi 1 yilda kac donem var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık Öğretim Lisesi 1 yılda kaç dönem var?​

Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır.

AÖL zorunlu dersler bitince ne olur?​

Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç).

Açık lise kaç dönem?​

Açık lise kaç dönem?
Açık lise öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek” dedi.

Açık Öğretim Lisesi 2 yılda biter mi?​

Açık Öğretim Lisesi 2 yılda biter mi?
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.

Açık Öğretim Sınavı yılda kaç kez yapılır?​

– Sınavda, 20 sorudan en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenci 45 puan alır ve başarılı sayılır. Açık lise sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları hiç bir şekilde etkilemez (götürmez). Açık Öğretim Lisesi sınavları yılda 3 kez olmak üzere cumartesi günü 2 oturum, pazar günü ise tek oturum halinde yapılmaktadır.

AÖL mezun olmak için kaç dönem?​

MEB, 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartının kaldırılacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca bu öğrenciler için bundan sonraki dönemleri de kapsayacak şekilde mezuniyet şartının, 5 dönem olarak uygulanacağını ifade etti.

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?​

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?
Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir. Mezuniyet şartlarını taşıyanlar (Ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 1.

Açık Öğretim Lisesi'nde 1 yılında toplam 3 dönem bulunmaktadır. Bu süre zarfında öğrenciler sınavlara girerek derslerini tamamlamaya çalışırlar. AÖL'de toplam 8 dönem yer almaktadır ancak yeni düzenlemelerle bu sayı 5 döneme indirilmiştir. Bu sayede 18 yaş ve üzeri açık öğretim lisesi öğrencileri, 2 yılda okullarını bitirebilecek duruma gelmişlerdir. Mezuniyet şartlarını taşıyanlar, yani ortak ve zorunlu dersleri tamamlayan, en az 8 dönemi bitiren ve 170 krediye ulaşan öğrenciler mezun olabilmektedir.

Açık Öğretim Lisesi'nde sınıfta kalma veya okuldan atılma gibi kavramlar bulunmamaktadır. Öğrenciler, kayıtlarını yenileyerek mezuniyet şartlarını tamamlayana kadar derslerine devam edebilirler. Ayrıca, açık öğretim lisesi öğrencileri, örgün eğitimdeki öğrencilerin sahip oldukları haklara da sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkanı bulunmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi sınavları yılda 3 kez yapılmaktadır. Cumartesi günü 2 oturum, pazar günü ise tek oturum şeklinde sınavlar gerçekleştirilmektedir. Sınavlarda öğrenciler, 20 sorudan en az 9 soruya doğru cevap vererek 45 puan alırlar ve başarılı sayılırlar. Yanlış cevaplar, doğru cevapları olumsuz yönde etkilemez.

Sonuç olarak, Açık Öğretim Lisesinde 1 yılda 3 dönem bulunmaktadır, ancak mezuniyet için gereken dönem sayısı 5'e indirilmiştir. Öğrenciler dersleri tamamlayarak 170 krediye ulaştıklarında mezun olabilirler.

Geri