AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik ogretim lise kapandi mi?

Editör

Yeni Üye

Açık öğretim lise kapandı mı?​

AÇIK LİSE SINAVLARI BİTTİ Mİ? 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 2.Dönem AÖL online sınavları bugün sona eriyor. Açık öğretim kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için harekete geçti. 1 Mart saat 9.30’da başlayan sınavlar 3 Mart 2022 saat 23.59’da sona erecek.

AÖL sınavım neden iptal edildi?​

Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavarına giren adaylar aynı internet IP’si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor. Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor. Bu durumda girmiş olduğunuz sınav iptal ediliyor.
Açık Lise Diploma ne zaman verilecek 2022?​
AÖL diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

2022 de uzaktan eğitim olacak mı?​

2022 de uzaktan eğitim olacak mı?
Yapılan açıklamalara göre okullarda uzaktan eğitim kararı bulunmuyor. Ayrıca Bakan Koca da okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve Türkiye’deki tüm müesseselerin kapanmadan okulların kapanmayacağını vurguladı.

AÖL Online sınava neden giremiyorum?​

AÖL Online sınava neden giremiyorum?
Sevgili AÖL Öğrencileri özellikle sınav ve kayıt haftalarında meydana gelen bu durum genelde geçicidir. Ancak güncellemeler veyahut başka bir sebeple AÖL Giriş Yapamıyorum diyorsanız, o zaman işlemlerinizi kayıt yaptırdığınız Halk Eğitim Müdürlüklerinden devam ettirebilirsiniz.

Açık Liseden mezun olduktan sonra diploma ne zaman verilir?​

Açık Liseden mezun olarak diploma almayı hakeden öğrencilerin diplomaları, imtihan neticeleri açıklandıktan iki ay sonra ( bu süreç iş ve işlemlerin yoğunluğuna göre 3-4 aya kadar uzayabilir) Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce öğrencilerin belirttiği adres illerinde tespit edilen Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) …

Açık Öğretim Lisesi diploma ne zaman verilecek?​

Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim? Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra ( konu ile ilgili duyuruları Mesleki Açık Öğretim Lisesi web sayfasından takip ediniz ) koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ile ilgili merak ettiklerinizi detaylıca yanıtlayayım:

Açık Öğretim Lisesi'nin kapanıp kapanmadığı sorusuna ilişkin verileri paylaşayım: 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem AÖL online sınavları 3 Mart 2022'de sona ermiştir. Dolayısıyla, bu döneme ait sınavlar tamamlanmıştır. Henüz yeni dönem ile ilgili açıklamalar yapılmamıştır.

AÖL sınavlarının neden iptal edilebileceği konusunda da bilgi vereyim: Online olarak gerçekleştirilen AÖL sınavlarına giren adayların aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapmaları halinde sistem kopya uyarısı alarak sınavın iptal edilebileceğini belirtmektedir.

Açık Liseden mezun olduktan sonra diploma alma süreci hakkında da bilgi sunayım: AÖL diploması, sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. Diploma teslim sürecindeki aksaklıklar nedeniyle sürenin 3-4 aya kadar uzayabileceği belirtilmektedir.

Uzaktan eğitimle ilgili gelecek döneme dair endişelerinizi gidermek adına şunları paylaşayım: Okullarda uzaktan eğitim kararı alınmamıştır. Bakan Koca'nın açıklamalarına göre yüz yüze eğitimin devam edeceği vurgulanmıştır. Türkiye'deki tüm kurumların kapanmadan okulların kapanmayacağı ifade edilmiştir.

AÖL online sınavlarına girememe sorunu yaşandığında, genellikle geçici bir durum olduğunu ve sınav veya kayıt dönemlerinde yaşanabileceğini belirtmek isterim. Ancak sürekli bir problem olması durumunda kayıt yaptırılan Halk Eğitim Merkezlerinden destek alınması önerilmektedir.

Herhangi bir konuda daha fazla bilgi ya da detay isterseniz sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri