- Konu Yazar
Açık öğretim lise kaç yılda biter 2021?
Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır. Herhangi bir öğrencinin derslerden kalmaması durumunda 3 yılda liseden mezun olabilir.Açık Lise sınavdan kalınca ne olur?
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.Açık Öğretim Lisesi 5 dönem nedir?
Sınıf sistemi yerine dönem kavramı vardır. Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5. ve 6. dönemdir.
Açık lisede bir yılda kaç sınav var?
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.Açık Lise zorunlu dersler vermeden mezun olur mu?
Bir öğrenci, bu kısımdaki dersleri dönemlerde seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden ya da bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.Açık lise 5 dönem kaç yıl?
AÖL’de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.