AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü

haberci

Yeni Üye
Açık Öğretim Fakültesi Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü
Açık Öğretim Fakültesi türk dili ders içerikleri, Açık Öğretim Fakültesi türk dili ve edebiyat
Açıköğretim Bölümü TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI LİSANS PROGRAMI
Programın gayesi, Türk dilinin tarihi dönemlerinden günümüze değin bir süreç içinde meydana gelen yazılı ve sözlü metinleri okuyup anlayabilecek, bu metinler üzerinde fonetik, morfolojik, sentaktik, semantik ve edebi çalışmalar yapabilecek bilirkişi elemanlar yetiştirmektir
Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı 1 Sene Okutulan Dersler
* TÜRKİYE TÜRKÇESİ SES VE BİÇİM BİLGİSİ
* HALK EDEBİYATINA GIRIŞ
* OSMANLI TÜRKÇESİNE GIRIŞ
* ESKİ TÜRK EDEBİYATINA GIRIŞ
* BATI EDEBİYATINDA AKIMLAR
* YENİ TÜRK EDEBİYATINA GIRIŞ
* ESAS BILGI TEKNOLOJİLERİ
Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı 2 Sene Okutulan Dersler
* ORHON VE UYGUR TÜRKÇESİ
* TÜRKİYE TÜRKÇESİ TÜMCE BİLGİSİ
* XI XV YÜZYILLAR TÜRK EDEBİYATI
* TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
* OSMANLI TÜRKÇESİ GRAMERİ
* IRK HİKÂYELERİ VE MASALLAR
* ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı 3 Yıl Okutulan Dersler
* XI XV YÜZYILLAR TÜRK DİLİ
* XVI XVII YÜZYILLAR TÜRK EDEBİYATI
* MAL VARLIĞI İFÜNUN VE MİLLÎ EDEBİYAT
* ELEŞTIRI TARİHİ VE KURAMLARI
* GENEL FILOLOJI
* TÜRK INSANLAR ŞİİRİ
* YABANCI DİL
Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı 4 Yıl Okutulan Dersler
* XVI XIX YÜZYILLAR TÜRK DİLİ
* XVIII XIX YÜZYILLAR TÜRK EDEBİYATI
* CUMHURİYET DÖNEMİ ŞİİRİ
* CUMHURİYET DÖNEMİ NESRİ
* MODERN TÜRK YAZI DİLLERİ
* MODERN TÜRK EDEBİYATLARI
* TÜRK DİLİ
Sorular Ve Cevaplar
1 Aöf türk dili ve edebiyatı bölümünü kazandım acaba derslere girebilirmiyim?
Evet ister Eskişehirde isterseniz bulunduğunuz ildeki üniversiteden derslere girebilirsiniz
2 Aöf türk dili ve edebiyatı bölümünü seçmek istiyorum hangi puan tarzında girebilirim, kontenjan varmıdır?
Barajı aşmanız yeterlidir Kontenjan sınırsızdır
3 Aöf türk dili ve edebiyatı mezunları formasyon alabilecekler mi?
Evet formasyon hakkınız bulunmaktadır
4 Aöf Türk dili ve edebiyat bölümünü bitirdigimizde diplomada aöf yazar mı?
Açıköğretimin 4 takvim bölümlerini bitirdiğinizde buna Edebiyat bölümüde dahil Açıköğretim Fakültesi yazmaz Öteki üniversitelere eşit bir diploamaya sahip olursunuz
5 Hoca olma sansı ne kadar ulusal egitimde formasyon alabilir miyiz,
milli egitimde calışırmıyız bi sorun cıkar mı ?
Açık Öğretim, mezunları genelde sadece bir diploma sahibi olabilme arzusu taşıyanların merkeziydi fakat yeni açılan bölümler doğruca mezunlarına öğretmenlik yolu açıldı Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bu sene ilk önce felsefe, sosyoloji ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerine ÖSS barajını geçen öğrenciler yerleşebilecek ve bu bölümleri bitiren öğrencilere tezsiz yüksek lisans yerine getirmek şartı ve keza KPSS ’yi de kazanmaları halinde öğretmenlik gibi bir fayda sağlayacak *

Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili paylaşmış olduğunuz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Adayların bu bölümü tercih etmeleri durumunda ders planları, dönem dersleri ve program hakkında geniş bir bilgiye sahip olabilecekler.

1. Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazanan öğrenciler, istedikleri takdirde Eskişehir'de veya bulundukları ildeki üniversitede derslere girebilirler.

2. Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girebilmek için barajı geçmek yeterlidir. Kontenjan sınırsızdır.

3. Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunları formasyon alabilirler. Yani öğretmenlik yapabilme hakkına sahiptirler.

4. Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirenler, diplomasında Açık Öğretim Fakültesi ibaresi yerine genel olarak diğer üniversitelerin diplomalarına sahip olacaklardır.

5. Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, ulusal eğitimde formasyon alabilir ve Milli Eğitim'de çalışabilirler. Mezun olduklarında öğretmenlik gibi fırsatlarla karşılaşabilirler. Özellikle yeni açılan bölümler, öğrencilere öğretmenlik gibi fırsatlar sunabilmektedir.

Herhangi başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri