Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik ogretim diplomasi farkli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık öğretim diploması farklı mı?​

“Örgün olarak tabir edilen yüz yüze eğitimden alınmış diplomayla açıköğretim sisteminden alınan diploma arasında hiçbir fark yoktur” diyen Güney, “Aslında bu durum kanunlarımızda da çok açık olarak ifade edilmiştir. O yüzden öğrencilerimiz mezun olduklarında tüm mezunlarla aynı imkâna sahipler.
Açıktan üniversite nasıl okunur 2021?
Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.
Açık öğretim diplomada yazıyor mu?
Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır. İktisat Fakültesi bünyesindeki lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında İktisat Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.

AÖF diplomasında açık öğretim yazıyor mu?​

lisans açıköğretim diplomalarında açıköğretim yazmaz, önlisans açıköğretim diplomalarında yazar.
Dışarıdan 2 yıllık üniversite nasıl okunur?
Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (
Açıköğretim diploması nasıl olur?
Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.
elde olan diploma önlisans diploması ise dgs’ye girebilmeyi ve dolayısıyla ygs-lys kasmadan üniversite kazanabilmeyi sağlar. yüksek lisans yapabilmenizi sağlar. en azından bunu için önünüzde bir engel kalmaz. bazı üniversitelerin rektörleri bile açıköğretim mezunudur.

Geri