Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik ogretim derslerini nasil izleyebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık öğretim derslerini nasıl izleyebilirim?​

Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.

Online derslere girmek zorunlu mu?​

Canlı Derse Girmek Zorunlu Mu? İnternet üzerinden gerçekleştirilen EBA canlı derslere girmenin zorunlu olduğuna dair bir resmi açıklama yok fakat EBA sisteminde her bir öğrencinin derslere katılım durumu, hangi derse girip girmediği kayıt altında tutuluyor ve öğretmenler tarafından takip edilebiliyor.

Online eğitimde neler yapılabilir?​

Online eğitimde neler yapılabilir?
Aynı mekanda olma zorunluluğu içermediği için bölgesel ve coğrafi engelleri ortadan kaldırır. Online eğitim sırasında farklı şehirlerde bile olsanız dersleri takip edebilirsiniz. Online eğitim, her bir öğrenenin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar. Online eğitim ders materyallerine sınırsız erişim sağlar.

Uzaktan eğitim dersleri nasıl oluyor?​

Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.

AÖF Canlı ders sonradan izlenir mi?​

Öğrenciler canlı dersleri kaçırmaları durumunda ise söz konusu videoları sonradan da izleyebilir.

Açıköğretim ders kitapları nasıl alınır?​

Açıköğretim ders kitapları nasıl alınır?
Kitaplarını basılı olarak almak isteyen tüm öğrencilerimiz (ceza infaz kurumlarında bulunanlar dahil), ücreti karşılığında https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden stoklar doğrultusunda kitap siparişi verebilmektedirler.
Uzaktan eğitime katılmayanlar yok yazılacak mı?​
Elbette asıl merak edilen unsur uzaktan eğitimde yoklama alınıp alınmadığı. Malum geçtiğimiz yıl ve 2020’de yoklama konusu sorun olmamıştı. Fakat şimdiye kadar yapılan açıklamada yoklama listelerinin geçerli olacağı ve sebepsiz yere okula devam etmeyenlerin yok yazılacağı belirtildi.
Canlı derse girmesek ne olur?​
Peki öğrenci gelmezse ek ders ücreti kesilecek mi? Bu durumda öğrenci derse gelmezse öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Hiçbir öğrenci canlı derse ya da uzaktan eğitime katılmazsa öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Korona virüs salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim ile eğitimlerine devam ediyor.

Uzaktan eğitim deyince aklımıza ne gelir?​

Uzaktan eğitim deyince aklımıza ne gelir?
Öğrenciler istedikleri mekânlardan eş zamanlı iletişimle eğitime katılarak, yine kendi öğretmenlerinden derslerini dinleyecek, soru sorabilecek, cevap verilebilecekler. Değişecek olan bilginin veriliş yöntemi ve mekanı olacak.

Uzaktan eğitim öğrenci neye benzer?​

Uzaktan eğitimde öğrenci, her ne kadar eğitim fırsatından uzaktan istediği şekilde ve okula gitmeden kolay bir şekilde yararlanıyor olsa da aslında yüz yüze etkileşim, grup çalışması, sınıf içi etkinlik ve sorumluluklardan ve sosyal gelişimden uzak bir şekilde öğrenim görmektedir.

Uzaktan eğitimde diploma farkı var mı?​

Uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasında diploma farkı bulunmamaktadır.

AÖF canlı derslere girmek zorunlu mu?​

AÖF canlı derslere girmek zorunlu mu?
Canlı derslere katılımınız zorunlu değildir. Katılamadığınız canlı derslerin kayıtlarını sisteme yüklendikten sonra “Canlı Ders Kayıtları” sekmesinden izleyebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi açıköğretim canlı ders nasıl izlenir?​

Anadolum eKampüs’e giriş yapıldıktan sonra sol menüde bulunan Takvim sekmesindeki “Canlı Ders Takvimi” alanında derslerin gün ve saatleri yer almaktadır. Öğrencilerimiz derslere eş zamanlı olarak katılabilir, katılamadığı derslerin kayıtlarını Anadolum eKampüs’te Canlı Ders Kayıtları bağlantısından izleyebilirler.

AÖF ders kitabı veriyor mu?​

Kamuda tasarrufun ilk icraatı Açık Öğretim Fakültesi’nden geldi. AÖF öğrencilere artık kitap vermeyecek, kitaplar dijital ortamda olacak.

Açık öğretim derslerini izlemek için Anadolu Üniversitesi'nin [ekampus.anadolu.edu.tr](http://ekampus.anadolu.edu.tr) adresine giriş yapabilirsiniz. Buradan Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numarası ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden ders içeriklerine erişebilirsiniz.

Online derslere girmenin zorunlu olup olmadığına dair resmi bir açıklama bulunmamakla birlikte, EBA sisteminde derslere katılım durumu kayıt altına alınmakta ve öğretmenler tarafından takip edilmektedir.

Online eğitim sırasında bulunduğunuz konumdan bağımsız olarak dersleri takip edebilir, kendi hızınıza göre öğrenebilir ve ders materyallerine sınırsız erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede bölgesel ve coğrafi engeller ortadan kalkar ve farklı şehirlerde bulunan öğrenciler de dersleri izleyebilir.

Uzaktan eğitim, geleneksel eğitimden farklı olarak kampüse gitme zorunluluğu olmayan, bilgisayar aracılığıyla sanal ortamda interaktif bir şekilde işlenen ve öğrencilerin istedikleri zaman tekrar izleyebileceği bir eğitim yöntemidir. Bu şekilde öğrencilerin öğrenmeye odaklanması ve istedikleri zaman dersleri tekrar etmesi sağlanmaktadır.

Açıköğretim ders kitaplarını basılı olarak almak isteyen öğrenciler, stoklar doğrultusunda [kitapsatis.anadolu.edu.tr](https://kitapsatis.anadolu.edu.tr) adresinden kitap siparişi verebilirler.

Uzaktan eğitimde yoklama alınıp alınmadığı konusunda yapılan açıklamalara göre, öğrencilerin derslere katılım durumu kayıt altına alınmakta ve yoklama listeleri geçerli olacak. Sebepsiz olarak derslere katılmayan öğrencilerin yok yazılacağı belirtilmektedir.

Canlı derslere katılım zorunlu olmasa da katılamadığınız derslerin kaydını sisteme yüklendikten sonra "Canlı Ders Kayıtları" sekmesinden izleyebilirsiniz. Öğrencilerin ek ders ücreti alabilmesi için canlı derse ya da uzaktan eğitime katılmaları gerekmektedir.

Uzaktan eğitimde diploma farkı bulunmamakla birlikte, öğrenciler istedikleri mekândan eş zamanlı iletişimle derslere katılarak öğretmenlerinden dersleri dinleyebilir ve soru sorabilirler. Ancak yüzyüze etkileşim, grup çalışmaları ve sosyal gelişim gibi unsurlardan uzak bir şekilde öğrenim görmektedirler.

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim canlı derslerini izlemek için eKampüs'e giriş yaparak sol menüde bulunan Takvim sekmesindeki "Canlı Ders Takvimi" alanında derslerin gün ve saatlerine erişebilirsiniz. Derslere eş zamanlı katılamadığınız durumda ise kayıtlarını Canlı Ders Kayıtları bağlantısından izleyebilirsiniz.

Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine artık kitap vermeyecek, kitaplar dijital ortamda sağlanacaktır. Bu sayede öğrencilerin daha kolay ve hızlı bir şekilde eğitim materyallerine erişmesi hedeflenmektedir.

Geri