AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik liseyi bitirdim simdi ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık liseyi bitirdim şimdi ne yapmalıyım?​

8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaşabilen öğrenci, açık liseden mezun olmaktadır. Sınıfta kalma veya okulda atılma gibi bir durum mevcut değildir. Kaydın yenilenmesi durumunda öğrenci eğitimine devam edebilmektedir.

Açık Öğretim Lisesi mezunları hangi meslekler var?​

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
Tekrar lise okumak mümkün mü?
Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.
Liseliler hangi sınavlara girecek?
Lise yani ortaöğretimde sözel bölümü okuduysanız YKS sınava gireceksiniz. (Bu sınav, Edebiyat-Coğrafya testini barındırmaktadır.) (Sosyal Bilimler Sınavı yapılmaktadır.

Lise mezunları memurluk sınavına girebilir mi?​

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

Açıköğretim mezunları diplomalarını ne zaman alabilirler?​

Mezun oldum, diplomamı ne zaman alabilirim? Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.
Açık liseden mezun olduktan sonra diploma ne zaman verilir?
Açık Liseden mezun olarak diploma almayı hakeden öğrencilerin diplomaları, imtihan neticeleri açıklandıktan iki ay sonra ( bu süreç iş ve işlemlerin yoğunluğuna göre 3-4 aya kadar uzayabilir) Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce öğrencilerin belirttiği adres illerinde tespit edilen Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) …
Açık Öğretim Lisesi mezunu hemşire olabilir mi?
AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

2022 Açık Lise kayıtları ne zaman?​

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3’üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.

Meslek lisesi diploması nasıl alınır?​

12 Sınıf dersleri ile birlikte çıraklık eğitim programı ile diploma programı arasındaki fark derslerinden(9-10-11 sınıf) sorumlu olacaklar ve fark dersleri ile 12. Sınıf derslerini yüz yüze alarak başarılı olmaları durumunda Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.
Liseden sonra hangi sınava girilir 2022?
Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin öncelikle ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmesi gerekir. YKS’ye lise mezunu ve lise son sınıf öğrencileri girebilir.
Lise birinci dönem sınavları ne zaman?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Geri