- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açık liseye geçmek avantajlı mı?
Açık liseye geçmenin en büyük avantajı ise vakti genişletip üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışmaktır. Böylece okulların size zorunlu tuttuğu performans ödevleri, yazılı haftası, sözlüler gibi üniversite hazırlık süreciyle bağlantılı olmayan birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz.Açık lise okuyanlar Erasmusa engel mi?
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.
Açık Öğretim Lise Online sınavda kamera var mı?
Online sınavda kamera ve mikrofon olacak mı? Kamera ve mikrofon kesinlikle olmayacak.Açık Lise diploması yurtdışında geçerli mi?
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında görülen öğrenimin içeriğinin Türkiye’ deki diğer liselerden hiç bir farkı yoktur. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı diploması ile Türkiye’deki diğer liselerden alınan lise diploması eşdeğerdir.
Lise son açık liseye geçmek mantıklı mı?
Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.Açık lise mezunları yurtdışında üniversite okuyabilir mi?
Açık Öğretim Lisesi tarafından yürütülen yurtdışı programları sayesinde; herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen yurt dışındaki vatandaşlara okula gitme zorunluluğu olmadan kendi kendine çalışarak, yarım bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst öğrenime devam edebilme olanağı sağlamaktadır.
Açık Lise Online sınav telefondan olur mu?
1. Online sınava Öğrenci girişi ekranında bulunan “Online Sınav” seçeneği ile girilecektir. 2. Online sınavlara internet erişimi olan telefon, tablet, laptop, masa üstü bilgisayar vb. araçlarla girilebilir.Açık Lise diploması Almanyada geçerli mi?
Eger Meslek lisesi, Imam Hatip veya Acik Ögretim Lisesi ni bitirdiyseniz, Türkiye de 4 yillik bir bölümü kazanmaniza ragmen Almanya da direk egitim hakkiniz olmaz ve ilk olarak Studienkolleg dedigimiz egitimi almak zorunda kalirsiniz.
Açık lisede okuyanlar yurt dışına çıkabilir mi?
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaş, soydaş ve Türkçe bilen herkes için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı uygulanmaktadır.Açık Öğretim ek puan veriyor mu?
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar.