AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik liseden mezun olmak icin kac kredi gerekiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık liseden mezun olmak için kaç kredi gerekiyor?​

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini alırlar.

Mesleki açık lise kaç kredi ile biter 2021?​

*** Mesleki Açık Lise Kredi sistemine göre ders vermektedir. Kredili sistemle Kültür dersleri dışarıdan, Alan dersleri yüz yüze alınır. Kültür(ortak-seçmeli) Derslerden 110 kredi, alan(mesleki) Derslerden ise 130 kredi toplamda 240 krediyi tamamlayanlar mezun olurlar. *** Mesleki Açık Lise 8 dönemden oluşmaktadır.
Açık lise ders seçimi nasıl yapılır 2022?
Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “http://aol.meb.gov.tr/” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Kaç kredi kaçıncı sınıf?​

Açık Öğretim Lisesi’nden ayrıldım. Akşam Lisesi’nden hangi sınıfta devam edebilirim? Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4’e kayıt edilirler.

Mesleki açık öğretim lisesi kredi düştü mü?​

Mezuniyet için alınması gereken alan/dal derslerinde talim terbiye kurulu başkanlığının yeni ders dağılım çizelgelerine göre değişikliğe gidilmiştir. Buna göre daha önceki dönemlerde mesleki ve teknik eğitim alanları için 130 imam hatip alanı için 110 kredilik alan dersi kredisi uygulaması sona ermiştir.
Açık lise ders seçimi ne zaman 2022?
Açık Lise 2021-2022 takvimi… 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 12 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Hiç ders seçimi yapmayan öğrencilerin otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır.
Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor. Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.

Geri