AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Liseden Mezun Oldugunu Nasil Ogrenirim?

theking

Yeni Üye
Acık liseden mezun olduğunu nasıl öğrenirim? Acık lise diploması sorgulama işlemi hakkında bilgi almak isteyenler için çeşitli yöntemler bulunur. İlk olarak, Acık Lise resmi web sitesi üzerinden online olarak sorgulama yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak diplomayı doğrulatabilirsiniz. Ayrıca, öğrenci numarası ve kimlik numarası gibi bilgilerle e-devlet üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Acık Öğretim Okuluna telefon veya e-posta yoluyla ulaşarak da bilgi alabilirsiniz. Dolayısıyla, Acık Liseden mezun olduğunu öğrenmek için farklı yöntemlerden yararlanabilirsiniz.
İçindekiler

Acik Liseden Mezun Oldugunu Nasil Ogrenirim?​

Acik liseden mezun olduğunu öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1. E-Devlet Kapısı: E-Devlet Kapısı üzerinden TC kimlik numaran ve şifren ile giriş yapabilirsin. Ardından “Eğitim” kategorisinde yer alan “Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Bilgisi Sorgulama” hizmetini kullanarak mezuniyet bilgilerini öğrenebilirsin.
2. Öğrenim Merkezi: Eğer belgelerin fiziksel olarak elinde bulunuyorsa, açık öğretim lisesi öğrenim merkezine giderek mezuniyet durumunu sorgulayabilirsin. Öğrenim merkezi yetkilileri, sana mezuniyet durumunu doğrulayacak belgeleri verecektir.
3. Müdürlük: Açık öğretim lisesi müdürlüğüne başvurarak da mezuniyet durumunu öğrenebilirsin. Müdürlük, kayıtlı olduğunuz okulun iletişim bilgilerini ve adresini sağlayacaktır.
4. MEB İnternet Sitesi: Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden de açık öğretim lisesi mezuniyet sorgulaması yapabilirsin. MEB’in internet sitesindeki ilgili bölüme TC kimlik numaranı girerek mezuniyet durumunu kontrol edebilirsin.
5. ALO 147: Açık öğretim lisesi mezuniyet durumunu öğrenmek için ALO 147’yi arayabilirsin. ALO 147, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağrı merkezi hizmetidir ve mezuniyet sorgulaması için bilgi sağlayabilir.
Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak, açık öğretim lisesinden mezun olup olmadığını öğrenebilirsin. Mezun olduğunu öğrendikten sonra, diplomayı almak için ilgili süreci takip etmen gerekmektedir.

Acik Liseden Mezun Oldugunu Nasil Ogrenirim?​

1. Diplomanızı MEB Açık Öğretim Bilgi Sistemi (AÖBİS) üzerinden sorgulayabilirsiniz.
2. AÖBİS’e giriş yaparak, “Mezun İşlemleri” bölümünden mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.
3. Mezuniyet durumunuz hakkında bilgi almak için e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.
4. AÖBİS’i kullanarak, “Öğrenci İşlemleri” bölümünden mezun olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
5. Açık Öğretim Lisesi müdürlüğüne başvurarak mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.

1. Diplomanızı MEB Açık Öğretim Bilgi Sistemi (AÖBİS) üzerinden sorgulayabilirsiniz.
2. AÖBİS’e giriş yaparak, “Mezun İşlemleri” bölümünden mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.
3. Mezuniyet durumunuz hakkında bilgi almak için e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.
4. AÖBİS’i kullanarak, “Öğrenci İşlemleri” bölümünden mezun olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
5. Açık Öğretim Lisesi müdürlüğüne başvurarak mezuniyet durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Geri