AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Liseden kayit nasil silinir?

Editör

Yeni Üye

Açık Liseden kayıt nasıl silinir?​

1. Öğrenci numarası sisteme girilir ve öğrenciye ait bilgiler ekrana yüklenir. 2. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılır.

Açık Öğretim Lisesi şifremi unuttum ne yapabilirim?​

AÖL şifresini unuttuğunuzda ALO 147’yi arayarak AÖL şifrenizi unuttuğunuzu söyleyebilir ve yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz. ALO 147 MEB’in çağrı merkezidir. 7 gün 24 saat istediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Açık Lise Tasdikname gerekli mi?​

Açık Lise Tasdikname gerekli mi?
Tasdikname ile yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin tasdiknamesinin aslı olmalıdır. (Sadece öğrenim belgesi “Aslı Gibidir” olabilir.)

Açık liseden tasdikname alan tekrar okuyabilir mi?​

II. Öğrenci Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alarak ayrılıp, özel bir lise yada örgün liseye kayıt olduktan sonra yeniden Açık Öğretim Lisesine kayıt olmak isterse; Öğrenci için Tasdiknameli Form C işlemi yapılacak, örgün lise / özel liseden almış olduğu tasdiknamesi sisteme taranacaktır.

Tasdikname hangi durumlarda verilir?​

Tasdikname çeşitli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak durumunda kalan ya da öğrencinin farklı bir okula geçmesi için öğrencinin eski okulu tarafından onayladığı bir belgedir. Aynı zamanda okulunu yarıda bırakmak durumunda olan öğrencilere de bu belge verilmektedir.

Öğrenciler için EBA şifresi nasıl alınır?​

Öğrenciler için EBA şifresi nasıl alınır?
Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

Öğrenci şifresi nasıl alınır lise?​

Açık öğretim lisesi öğrenci girişi nasıl yapılır?​

Açık lise öğrenci girişi yapmak isteyen öğrenciler, http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden çıkan Güvenlik Kodunu yazıp, T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ve Şifrelerini girerek erişebilirler.

Tasdiknameli Form C ne demek?​

Tasdiknameli Form C ne demek?
Öğrencilik durumu TASDİKNAME ALMIŞ ÖĞRENCİ olan öğrencilerin kayıtlarını alabilmek için Tasdiknameli Form C işlemi yapmak gerekir. Bu işlem sonucunda öğrenciye dönem açılmış ve öğrencilik durumu önkayıt hale getirilmiş olur. Tasdikname almış öğrencileri önkayıt hale getirme işi öğrenci numarasına göre yapılmalıdır.

Lise Tasdikname e devletten alınır mı?​

Tasdikname e-devletten alınır mı? Diye merak eden öğrenciler yukarıda belirtmiş olduğumuz sayfa e-devlet sistemine ait bir sayfadır. Yukarıdaki işlemleri birebir uygulayarak belgeyi görüntüleyebilir ardından çıktıdan alarak okul yönetimine tasdikname belgesini verebilirsiniz.

Açık Liseden kayıt silme işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilir. Öncelikle öğrenci numarası sisteme girilerek öğrenciye ait bilgilerin ekrana yüklenmesi sağlanır. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki "Öğrenci Sil" seçeneğine basılarak kayıt silme işlemi tamamlanabilir.

AÖL şifrenizi unutmanız durumunda yapmanız gereken işlem ise ALO 147'yi arayarak AÖL şifrenizi unuttuğunuzu belirtmek ve yeni şifre talebinde bulunmaktır. ALO 147, MEB'in çağrı merkezi olup, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Açık Lise Tasdikname, yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin tasdiknamesinin aslını gerektirir. Sadece öğrenim belgesi "Aslı Gibidir" olabilir.

Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alarak ayrılan ve ardından özel bir lise ya da örgün liseye kayıt olan bir öğrenci, tekrar Açık Öğretim Lisesine kayıt olmak istediğinde Tasdiknameli Form C işlemi yapılacak ve öğrencinin örgün liseden aldığı tasdikname sisteme taranacaktır.

Tasdikname, çeşitli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak durumunda kalan ya da farklı bir okula geçiş için onaylanmış bir belgedir. Aynı zamanda okulu yarıda bırakan öğrencilere de bu belge verilmektedir.

EBA şifresi almak isteyen öğrenciler, sisteme kayıtlı e-posta adreslerini girerek şifrelerini yeniden oluşturabilirler. Sisteme kayıtlı e-posta adresi olmayan öğrenciler ise öğretmenlerinden veya velilerinden tek kullanımlık şifre edinerek yardım alabilirler.

Açık Öğretim Lisesi öğrenci girişi yapmak isteyen öğrencilerin http://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresine giderek Güvenlik Kodunu yazmaları ve T.C. Kimlik veya Öğrenci Numarası ile şifrelerini girmeleri gerekmektedir.

Tasdiknameli Form C, tasdikname almış olan öğrencilerin kayıtlarını alabilmek için yapılan bir işlemdir. Tasdikname almış öğrencileri önkayıt haline getirme işlemi için Tasdiknameli Form C işlemi yapılmalıdır.

Tasdikname, e-devlet üzerinden alınabilir. Yukarıda belirtilen işlemleri takip ederek belgeyi görüntüleyebilir ve çıktısını alarak okul yönetimine teslim edebilirsiniz.

Geri