AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Lisede sayisal sozel var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık Lisede sayısal sözel var mı?​

Açık Lisede Alan Seçimi Var mıdır? Fakat düz lisede devam etmek isteyenler de açık öğretimde alan seçmezler ve düz lisenin tüm derslerini alırlar. Düz lisede olduğu gibi sayısal, eşit ağırlık ve sözel gibi bölümleri de öğrenciler seçmektedir.

Açık Liseden mezun olunca ne olur?​

Açık liseleri bitirenler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Çeşitli sebeplerden ötürü örgün eğitim alamayan bu insanlar, eğitim ihtiyaçlarını uzaktan devam ettirmektedirler.

Açık lise online sınav olacak mı?​

Açık lise online sınav olacak mı?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları, 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu kapsamda sınavlar, bu döneme mahsus online yapılacak.

Açık lise bir yılda biter mi?​

Açık lise bir yılda biter mi?
Açık lise 1 senede biter mi şeklinde bir çok kişi soru sormaktadır. MEB’in kesin olarak açıklaması şu şekildedir: Hayır 1 senede mezun olamazsınız. Çünkü şuan yürürlükte olan mevzuata göre 8 dönem kaydınızın olması gerekir. Normal şartlarda kredi şartınız 170’dir.

Açık öğretim lisesi alan seçimi nasıl yapılır?​

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ”Öğrenci Girişi” başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ”Kayıt Yenileme / Ders Seçme” başlığı altında yer alan ”Ders Seçme İşlemleri” modülünü seçiniz.

Açık öğretim lise de hangi bölümler var?​

Bölümler
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Açık Lise Online Sınav ne zaman?​

Açık Lise Online Sınav ne zaman?
Açık Öğretim Kurumları sınavları çevrimiçi olarak 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılmıştı. MEB’ten yapılan duyuruya göre, Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem online (Çevrimiçi) sınav sonuçları 20 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 18.00’de açıklanacak.

Açık öğretim lisesi kaç kredi kaçıncı sınıf?​

Açık öğretim lisesi kaç kredi kaçıncı sınıf?
Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4’e kayıt edilirler.

Açık Öğretim Lisesi zorunlu dersleri nasıl görebilirim?​

Zorunlu dersler, “AÖL öğrenci girişi”nde sol köşede bulunan “zorunlu dersler” butonunda görünen derslerdir.

AÖL de hangi alanlar var?​

Açık Lisede sayısal ve sözel alanlar bulunmaktadır. Öğrenciler tercihlerine göre sayısal, eşit ağırlık veya sözel alanlarından birini seçerek derslerine devam edebilirler. Düz lisede olduğu gibi, açık lisede de öğrencilere bölüm seçme imkanı sunulmaktadır.

Açık Liseleri bitiren öğrenciler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Bu sayede açık lise mezunları da üniversite eğitimine devam etme imkanına sahip olabilirler. Ayrıca açık liseler, örgün eğitime devam edemeyen veya farklı sebeplerden dolayı uzaktan eğitim almak isteyen bireylere de hizmet vermektedir.

Açık Lise, genellikle 8 dönemlik bir sürede tamamlanmaktadır. Mevcut mevzuata göre 1 senede mezun olunamamaktadır. Öğrencilerin 8 dönem boyunca belirli bir krediye ulaşmaları gerekmektedir. Normal şartlarda kredi şartı genellikle 170'dir.

Açık Öğretim Liselerinde öğrenciler ders seçimlerini internet üzerinden yapmaktadırlar. Öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi internet sayfasına giriş yaparak öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme erişerek ders seçimlerini gerçekleştirebilirler.

Açık Öğretim Liselerinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bazı örnek bölümler şunlardır:
- Acil Durum ve Afet Yönetimi
- Adalet
- Aşçılık
- Bilgisayar Programcılığı
- Çağrı Merkezi Hizmetleri
- Bankacılık ve Sigortacılık
ve daha fazlası...

Açık Lise online sınavları genellikle belli tarihler arasında yapılmaktadır. Örneğin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak gerçekleşmiştir.

Açık Öğretim Liselerinde öğrenciler belirli kredi aralıklarına göre sınıflandırılmaktadır. Örneğin, 0-47 krediye sahip öğrenciler Lise 1'e, 48-95 krediye sahip olanlar Lise 2'ye yönlendirilirler. Kredi sayısına göre hangi sınıfa ait oldukları belirlenmektedir.

Zorunlu dersler, Açık Öğretim Lisesi öğrenci giriş panelinde sol köşede yer alan "zorunlu dersler" butonundan görüntülenebilir. Öğrenciler, bu bölümden hangi derslerin zorunlu olduğunu takip ederek ders programlarını oluşturabilirler.

Geri