AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Lisede kalinan dersler nasil verilir?

Editör

Yeni Üye

Açık Lisede kalınan dersler nasıl verilir?​

Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.

AÖL 4 dönem kaçıncı sınıf?​

Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.

Yaz okulu ücretleri neye göre belirlenir?​

Yaz okulu ücretleri neye göre belirlenir?
Soru 3 – Yaz Okulu ücretleri neye göre belirlenir? Cevap 3 – Yaz Okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir.

Devlet okulunda yaz okulu ücretli mi?​

Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.

Açık Lise zorunlu dersler bitmeden mezun olur mu?​

Zorunlu dersler,sistemde “AÖL öğrenci girişi” bölümünde sol köşedeki “zorunlu dersler” bölümünde görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olabilmesi için sınava girip, başarması ya da muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken derslerdir.

Açık Öğretim Lisesi 4 dönem sınavı ne zaman?​

Açık Öğretim Lisesi 4 dönem sınavı ne zaman?
Dönem Sınavları 04 Aralık 2021 tarihi saat 09:30’dan – 10 Aralık 2021 tarihi saat 23:59’a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.
Yaz okulu ortalamayı nasıl etkiler?​
Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okuluna para veriliyor mu?​
Bazı üniversitelerde yaz okulunda alınan bir ders bin liraya kadar ulaşıyor. Ders kredi ücreti dışında ev, yurt ve yemek masrafları yazın eğitime bir servet ayrılmasına neden oluyor. Parası olanın daha fazla kredi aldığı sistemde, hangi dersin kaç kişilik kontenjanla açılacağı ise ayrı bir sorun.

Yaz okulu ücreti nasıl ödenir?​

Yaz okulu ücreti nasıl ödenir?
Yaz okulu ücretlerini manuel olarak dersin açıldığı birimlerin yaz okulu hesabına yatıracaklardır. kaydedilecektir. Kayıt olunan dersler öğrencinin derse kayıt olduğu birimin öğrenci işleri tarafından öğrencinin üzerine atanacaktır. ikinci öğretim için açılan manuel hesaba yatıracaklardır.

Açık Lisede kalan derslerin tekrar verilme süreci anlatılmış. Bir dönemde başarısız olunan zorunlu dersin izleyen dönemde yeniden verildiği belirtilmiş. Üç kez sınavına girip de başarısız olan öğrencilerin ortak zorunlu derslerden muaf olduğu bilgisi açıklanmış. Ancak Türk Dili Edebiyatı ve Dil ve Anlatım dersleri hariç diğer derslerden muafiyet durumunun geçerli olmadığı ifade edilmiş.

AÖL'de 4 dönem hangi sınıfa denk geldiği sorusunun cevabı verilmiş. Açık Öğretim Lisesi'nde örgün eğitimde bulunan sınıflarla AÖL dönemleri karşılaştırılarak, her sınıfın hangi dönemlere denk geldiği açıklanmış.

Yaz okulu ücretleri hakkında bilgi verilmiş. Ücretlerin 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuata göre belirlendiği, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edildiği belirtilmiş.

Devlet okulunda yaz okulunun ücretli olduğuna dair açıklama yapılmış. Yaz okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrencilerin, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ücreti saat başına ödemeleri gerektiği ifade edilmiş.

Açık Lisede zorunlu dersler bitmeden mezun olunup olunamayacağı sorusu yanıtlanmış. Zorunlu derslerin öğrencinin mezun olabilmesi için sınava girip başarması gereken veya muaf olması gereken dersler olduğu belirtilmiş.

Açık Öğretim Lisesi 4. dönem sınavının ne zaman yapılacağına dair bilgi verilmiş. Dönem sınavlarının 04 Aralık 2021 tarihinde saat 09:30'dan başlayıp 10 Aralık 2021 tarihinde saat 23:59'a kadar çevrim içi olarak gerçekleştirileceği ifade edilmiş.

Yaz okulunun öğrencilerin genel not ortalamasını nasıl etkilediği sorusu cevaplanmış. Yaz okulunda alınan derslerin genel not ortalamasına dâhil edileceği belirtilmiş.

Yaz okuluna para ödenip ödenmediği konusunda bilgi verilmiş. Bazı üniversitelerde yaz okulu ücretlerinin belli bir miktarı olduğu ve ders kredi ücreti dışında ek masrafların söz konusu olabileceği anlatılmış.

Son olarak, yaz okulu ücretlerinin nasıl ödendiği açıklanmış. Ücretlerin dersin açıldığı birimlere manuel olarak yatırılması gerektiği ve kayıt olunan derslerin öğrencinin üzerine atanacağı bilgisi paylaşılmış.

Geri