AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Lisede gecen tekrar okula gidebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Açık Lisede gecen tekrar okula gidebilir mi?​

Açık Öğretim Liselerinde ders geçme ve kredili sistem uygulanırken, örgün eğitimde ise sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. AÖL öğrencilerinin belli bazı şartları taşıması durumunda örgün etiğim veren okullara geçmesi mümkündür ve aşağıdaki gibidir: Nakil şartlarını taşıyan öğrenciler örgün eğitime geçebilirler.

Açık Lise nakilleri ne zaman başlıyor?​

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Örgün eğitimden açık öğretime geçiş ne zaman?
Gerekli şartları taşıyorsanız örgün eğitim programına siz de geçiş yapabilirsiniz. Örgün eğitimden açık öğretime geçiş yıl için de sadece güz ve bahar aylarında olmaktadır.

Açıköğretimden örgün eğitime geçilebilir mi?​

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilir mi? Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilir.

Açık liseden normal liseye geçiş var mi?​

Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.
Açık liseye ikinci dönem geçiş olur mu?
Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini kaçırdığınız takdirde, 2. dönem ve 3. dönemde Açık Öğretim Lisesinden, Mesleki Açık Öğretim Lisesine geçiş yapamazsınız. Geçiş yapmak için bir sonraki Eğitim Öğretim yılının 1. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt dönemini beklemeniz gerekir.
Ortaöğretim Kurumları arasında yapılan nakil başvuruları ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor. Açık okul kontenjanları e Okul üzerinden yayınlanacak.
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.
AÖF den örgüne geçiş nasıl oluyor?
Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit …

Uzaktan eğitimden örgün eğitime geçiş var mı?​

Üniversitelerin açık veya uzaktan öğretim diploma programları arasında da yatay geçiş izni veriliyor. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekiyor.

Açık liseden normal liseye geçiş ne zaman 2022?​

Halen örgün eğitimde aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemleri, yarıyıl tatilinin, 2. haftasında yapılacağından dolayı, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 31 Ocak 2022 – 8 Şubat 2022 tarihleri arasında …
Açık liseden normal liseye geçiş 2021 ne zaman?
Açıköğretim liselerinde kayıtlı öğrencilerden örgün ortaöğretim kurumlarına geçiş için nakil başvurusu yapacak öğrencilerin bir defaya mahsus olmak üzere 18 Mart 2021 tarihine kadar örgün ortaöğretime nakil ve geçiş yapabilmelerine imkân verilmesi hususundaki Makam Onayı aşağıdadır.

10 sınıftan Açık Öğretim Geçiş kaç kredi?​

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.

Açığa geçmek mantıklı mı?​

Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.
Açık liseden normal liseye geçiş 2022 ne zaman?
Kaydınızı Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeniledikten sonra size en yakın Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirsiniz.
Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini alırlar.
Açık liseye nasıl geçilir 2022?
Bu durumdaki öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat edecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile durumlarını anlatan bir dilekçeyi, dilekçesinde öğrenci numarası ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini[email protected]adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Geri