Acik lise sinav sorulari nereden cikiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Açık lise sınav soruları nereden çıkıyor?​

AÖL sınavlarında çıkmış sorular ile çalışmalarını sürdürmek isteyenler için aol.meb.gov.tr sayfasında sorular yayınlandı.

2021 Açık Lise sınavına nasıl girilir?​

Daha önce de açıklandığı gibi bu dönem sınavları online olarak internet üzerinden yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi’ne TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak sınavlara girebilirler.
Açık lise sınav soruları aynı mı?
Açık öğretim lisesi online sınav da soruların aynı çıkması lazım, Sınavın Adaletli bir şekilde yapılabilmesi için Herkese aynı sorular sorulmak zorunda.

Açık Öğretim Lisesi sınavında kamera açılacak mı?​

2021-2022 eğitim-öğretim yılında yapılacak AÖL sınavlarının, sınav uygulama takvimine göre E-sınav olarak yapılacak. E-sınav’a katılacak öğrenciler MEB’in belirlediği binaların sınav salonlarında, bilgisayar üzerinden kamera ve gözetmen eşliğinde sınavlara katılacak.

Açık lise sınav sistemi nasıl?​

Açık Lise sınavları sistem üzerinden duyurulan iş takvimine göre yapılamtadır. Sınavlar ise test usulü yapılmaktadır. Her ders için 4 şıklı 20 soru sorulmaktadır. 3 oturum şeklinde yapılmakta sınavlar. Her oturumun süresi 180 dakikadır.
Açık Öğretim Lisesi sınav sistemi nasıl?
MEB’den yapılan açıklamada ” Açık Öğretim Lisesinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı Sınav Uygulama Takvimi ne göre e-Sınav olarak yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı. Mart ayında yapılacak sınavlar ehliyet sınavlarında olduğu gibi randevu alınarak gerçekleştirilecek.
ÖSYM, dijital saat görünümlü kameraları ilk kez 24 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) kullanacak. Sadece sınav esnasında kayıt yapacak kameraların görüntüleri, sınavın ardından ÖSYM’de oluşturulan komisyonca tek tek izlenecek. Kural ihlali yaptığı tespit edilenler ÖSYM Yönetim Kurulu’na sunulacak.

Geri