- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açık lise okursak ne olur?
Açık liseleri bitirenler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Çeşitli sebeplerden ötürü örgün eğitim alamayan bu insanlar, eğitim ihtiyaçlarını uzaktan devam ettirmektedirler.12 sınıfta açık öğretime geçilir mi?
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
Normal liseden açık liseye geçiş kaç kredi?
Toplamanız gereken kredi sayısı toplam 170’dir. Ortak derslerin tamamından başarılı olmanız gerekir. Yada bu derslerden muaf olmanız gereklidir. En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir.
Normal liseden açık liseye nasıl geçilir?
Kaydınızı Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeniledikten sonra size en yakın Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirsiniz.Açık lise diplomasının farkı var mı?
Açık lise ve normal lise arasında bir fark yok. Kaldı ki üniversite diplomasının adam akıllı iş yapmadığı ülkede lise diplomasına bile bakmazlar.
Açık lise diploması nasıl olur?
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Aölde alan seçimi var mı?
Açık Lisede Alan Seçimi Var mıdır? Örgün Lisede okuyan öğrenciler gibi açık lisedeki öğrencilerde Mesleki ve Teknik anlamda alan seçimi yapabilirler. Mesleki ve Teknik alanlarda yapılan eğitimlerin tamamındaki olan dersler aynı zamanda açık lisede de mevcuttur.12 sınıfta açığa geçmek OBP yi etkiler mi?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.