Acik lise kaydi nasil silinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Açık lise kaydı nasıl silinir?​

1. Öğrenci numarası sisteme girilir ve öğrenciye ait bilgiler ekrana yüklenir. 2. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılır.

Açık Öğretim Lisesi kayıt silinir mi?​

Açık Öğretim Lisesi kayıt silinir mi?
Açık Ogretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi nde kayıtlı olup iki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin durumuna “SİLİK ” denir. Bu durum kayıtlarının tamamen silinmiş olması anlamına gelmez.Silik durumda olanların sistemde kayıtları devam etmektedir.

Açık Lise kayıt ne zaman silinir?​

Açık Lise kayıt ne zaman silinir?
Buna göre Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ön lisans/lisans programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Açık Lise kaydım silik ne yapmalıyım?​

Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır.

Öğrenci kaydı nasıl silinir?​

Öğrenci kaydı nasıl silinir?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Açık Öğretim nasıl iptal edilir?​

Açık Öğretim nasıl iptal edilir?
Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

Açık lise öğrenci durumu silik ne demek?​

1. İKİ DÖNEM ÜST ÜSTE KAYIT YENİLEMEYEN ÖĞRENCİLER SİLİK DURUMA GEÇER. BU TİP ÖĞRENCİLERİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ “YENİ KAYIT İŞLEMLERİ” MENÜSÜNDEN “Silik Öğrenci Form C” BASAMAĞI SEÇİLEREK GERÇEKLEŞTİRİLİR.

Ön kayıt nasıl silinir?​

Ön kayıt nasıl silinir?

Açık lise kaydı nasıl silinir sorusunun cevabı, öğrenci numarasının sisteme girilmesi ve öğrenciye ait bilgilerin ekrana yüklenmesi ile başlar. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılarak kayıt silme işlemi gerçekleştirilir. Bu adımları takip ederek açık lise kaydını silebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi kayıtları silinebilir durumda değildir. Ancak, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde kayıtlı olup iki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin durumu "SİLİK" olarak adlandırılır. Silik durumda olan öğrencilerin kayıtları tamamen silinmez, ancak sistemde kayıtları devam etmektedir.

Açık Lise kayıtları, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarında kayıtlı olup, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibarıyla üst üste 4 dönem kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtlarının silinmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

Eğer Açık Lise kaydınız silik durumdaysa, öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurarak kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Öğrenci kaydını silmek isteyen öğrencilerin, bir dilekçe ile öğrenim gördükleri akademik birime başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Öğrenci, ilişik kesme belgesini ilgili birimlerde imzalatır, bu belge ile öğrenci kimliğini teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.

Açık Öğretim kaydının iptal edilmesi için öğrencilerin özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C. kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport vb.) birlikte AÖF bürosuna bizzat başvurmaları veya vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

Son olarak, ön kaydın nasıl silineceğiyle ilgili bir bilgi verilmemiş. Ön kaydın silinmesi ile ilgili detaylı bilgi almak için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir.

Geri