- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açık lise 11 sınıfta biter mi?
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.11 sınıf nakil işlemleri ne zaman başlıyor?
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır.
11 sınıf nakil nasil olur?
Nakil başvuruları e devlet üzerinden yapılıyor. E devlete giriş yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Nakil İşlemleri kısmına tıklayın. Gerekli adımları takip ederek başvuru yapabilirsiniz.
12 sınıfta açığa geçince ne olur?
Açık liseye geçen öğrencinin sadece cumartesi, pazar meşguliyeti olacaktır. Bu iki günlük yoğunluk açık lise sınavları içindir. Bunun haricinde okula dair başka sorumluluğunuz olmadığından okul bitmiş sayılır.
Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş yapilabilir mi?
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu teknik programlarında ve proje okulu kapsamındaki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Bakanlıkça belirlenen Anadolu meslek programlarının proje kapsamındaki alan ve dallarına, alan dal bulunması halinde her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilecek.Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş nasıl oluyor?
Meslek liselerinde eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler Anadolu liselerine geçme ihtimalleri olup olmadığını merak ediyor. Öğrenciler okullarını değiştirmek istiyorsa e devlet üzerinden nakil başvurusu yapmak durumunda.Ortaöğretim Kurumları arasında yapılan nakil başvuruları ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor. Açık okul kontenjanları e Okul üzerinden yayınlanacak.
11 sınıfta okul değiştirme var mı?
11. Sınıf Nakil işlemleri; Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan ve dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan ve dal bulunmaması halinde 10’uncu sınıfta alan, 11’inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.
Açık liseye 12 sınıfta geçilir mi?
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.