AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Açık Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Açık kuru incir reçeli nasıl yapılır? Açık kuru incir reçeli yapımı için öncelikle taze ve olgun incirler seçilmelidir. İncirlerin sapları kesilerek yıkanmalı ve kaynar suda bekletilmelidir. Şeker oranı belirlenerek incirler ve şeker birlikte kaynatılmalıdır. Kaynayan karışıma limon suyu eklenmelidir. Karışım kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılmalıdır. Reçel kıvamına geldikten sonra kavanozlara dökülmeli ve ağzı sıkıca kapatılmalıdır. Soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Açık kuru incir reçeli, kahvaltılarda, tatlılarda veya çay saatlerinde keyifle tüketilebilir.
İçindekiler


Açık Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Açık kuru incir reçeli yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:


Malzemeler Nelerdir?

Açık kuru incir reçeli yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Açık kuru incir: Yaklaşık 1 kg
Şeker: Yaklaşık 1 kg
Limon suyu: 1 adet
Vanilya: 1 çay kaşığı
Su: Yeteri kadar


Nasıl Yapılır?

Açık kuru incir reçeli yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Açık kuru incirleri yıkayın ve saplarını kesin.
Bir tencereye açık kuru incirleri yerleştirin.
Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyin.
Tencereyi kısık ateşe alın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Kaynamaya başlayan karışıma vanilyayı ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve reçeli kısık ateşte yaklaşık 1-2 saat pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın.
Reçel kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan açık kuru incir reçelini steril cam kavanozlara aktarın ve kavanozların ağızlarını sıkıca kapatın.
Reçeli serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.


Ne Kadar Süreyle Saklanabilir?

Açık kuru incir reçelini serin ve karanlık bir yerde sakladığınızda yaklaşık 6-12 ay süreyle tüketebilirsiniz. Ancak, reçeli açtıktan sonra bu süre daha kısalacaktır. Açılan reçeli buzdolabında saklamalı ve tüketmek için 1-2 ay içerisinde bitirmelisiniz.


Nasıl Tüketilir?

Açık kuru incir reçelini dilerseniz kahvaltılarda ekmek üzerine sürerek veya yoğurt, tahin, peynir gibi çeşitli besinlerle birlikte tüketebilirsiniz. Ayrıca, tatlı veya pastalarda da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!


Açık Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Açık Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
İncirlerin saplarını kesin ve haşlayın.
Haşladığınız incirleri soğuk suya atın ve iyice yıkayın.
Yıkanan incirleri tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin.
Kaynamaya başlayan karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen reçeli ocaktan alın ve soğuması için bekletin.


İncirlerin saplarını kesin ve haşlayın.
Haşladığınız incirleri soğuk suya atın ve iyice yıkayın.
Yıkanan incirleri tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin.
Kaynamaya başlayan karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen reçeli ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
 
Geri
Üst