AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acik kaynak kodlu programlama nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Açık kaynak kodlu programlama nedir?​

Açık kaynak yazılım veya açık kaynaklı yazılım veya kaynağı açık yazılım, kaynak kodu isteyen herkese açık olan yazılımlardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kod dünyası, yeni bir yazılım üretme biçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır.

Türkiye açık kaynak platformu nedir?​

Türkiye Açık Kaynak Platformu, ülkemizde açık kaynak ekosistemini ve açık kaynak kodlu yazılımların sayısını, yazılımcı sayısını ve mevcut yazılımcıların niteliklerini artırmak amacıyla kurulmuştur.

Açık Kaynak Kodlu Öğrenme Yönetim Sistemleri Nedir?​

Açık Kaynak Kodlu Öğrenme Yönetim Sistemleri Nedir?
Tipik olarak bir ÖYS sistemi kullanan eğitmene eğitsel içeriğini elektronik formatta hazırlamasını, yönetmesini sağlamanın yanında materyali kullanan öğrencinin de performansını değerlendirme ve katılımını gözleme imkânını da sunar. Açık kaynak kodlu ÖYS’ler GNU lisansı altında dağıtılan yazılımları kapsamaktadır.

Acik kaynakli platformlar nelerdir?​

Acik kaynakli platformlar nelerdir?
Açık Kaynak Kodlu Programlar
- Apache OpenOffice. Apache OpenOffice, Apache Yazılım Vakfı önderliğinde özgür yazılım topluluklarınca geliştirilen, özgür ve ücretsiz bir ofis yazılımları ailesidir.
- LibreOffice.
- Eclipse.
- Mozilla Firefox.
- Pidgin.
- GIMP.
- Vuze.
- Shareaza.

Açık kaynak platformu nedir?​

Açık kaynak, bir bilgisayar yazılımının makine diline dönüştürülüp kullanımından önceki, programcılar tarafından okunur, anlaşılır, yeni amaçlara uygun değiştirilebilir hâlinin gizli tutulmayıp açık, yani okunabilir hâlde kamuyla paylaşılıyor olmasına verilen isimdir.

Öğrenme Yönetim Sistemleri nelerdir?​

Bir uzaktan eğitim sisteminin yönetimini, dokümantasyon ve raporlaştırma işlemlerini, eğitimci-öğrenci, öğrenci-öğrenci iletişimini, kurs içeriğinin yayınlanmasına ve uzaktan ölçme değerlendirme işlevlerini sağlayan; genellikle web üzerinden servis sunan bilgisayar yazılımıdır.

Blackboard acik kaynak kodlu mu?​

Blackboard acik kaynak kodlu mu?
10 Mobİl Öğrenme Yönetİm Sİstemlerİ Ülkemizde açık kaynak kodlu sistem olarak genelde Moodle ve Akademik LMS kullanılmaktadır. Bizim incelediğimiz sistemler ise; Moodle(MOMO, MLE), Blackboard Free LMS, Schoology, eFront, Chamilo, Canvas LMS ve Akademik LMS uygulamalarıdır.

Açık kaynak kodlu yazılım nedir örnek?​

Açık kaynak kodlu yazılım nedir örnek?
Açık kaynak kodlu popüler yazılımlara Firefox, Chrome, Android, Open Office, Linux tabanlı işletim sistemleri( Pardus, Ubuntu, Debian gibi dağıtımlar); özel mülk yazılımlara ise Microsoft Office, Internet Explorer, Windows, Mac Os, Photoshop gibi yazılımlar örnek gösterilebilir.
 
Açık kaynak kodlu programlama, kaynak kodu herkese açık olan yazılımlar geliştirme sürecidir. Bu tür yazılımların en belirgin özelliği, kullanıcılara yazılımı istedikleri gibi değiştirme özgürlüğü vermesidir. Bu durum, yeni iş modelleri ve yazılım üretme yöntemleri sunar.

Türkiye Açık Kaynak Platformu, ülkemizde açık kaynak ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan bir platformdur. Amacı, açık kaynak kodlu yazılımların sayısını artırmak, yazılımcı sayısını ve niteliklerini iyileştirmektir.

Açık Kaynak Kodlu Öğrenme Yönetim Sistemleri (ÖYS), eğitmenlere içerik hazırlama ve yönetme yeteneği sunmanın yanı sıra öğrencilerin performansını değerlendirme ve katılımını takip etme imkanı sağlayan yazılımlardır. GNU lisansı altında dağıtılan yazılımlar arasında yer alırlar.

Açık kaynaklı platformlar arasında şunlar bulunmaktadır:
- Apache OpenOffice
- LibreOffice
- Eclipse
- Mozilla Firefox
- Pidgin
- GIMP
- Vuze
- Shareaza

Öğrenme Yönetim Sistemleri, uzaktan eğitim süreçlerini yönetmeye yarayan yazılımlardır. Bu sistemler, eğitim materyallerinin paylaşımından, iletişime ve değerlendirmeye kadar birçok işlevi web üzerinden sağlar.

Blackboard, açık kaynak kodlu bir yazılım değildir. Ülkemizde açık kaynak kodlu olarak genellikle Moodle ve Akademik LMS sistemlerinin tercih edildiği belirtilmiştir.

Açık kaynak kodlu yazılım örnekleri arasında Firefox, Android, Linux tabanlı işletim sistemleri ve özel mülkiyetli yazılımlar arasında Microsoft Office gibi popüler yazılımlar örnek olarak verilebilir.
 
Geri
Üst