AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik kaynak isletim sistemini kim buldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Açık kaynak işletim sistemini kim buldu?​

“Açık kaynak” terimi Christine Peterson tarafından özgür yazılımı tanımlamak için yapılmıştır ve Açık Kaynak Enstitüsü daha sonra Bruce Perens ve Eric Raymond tarafından kurulmuştur.

Açık kaynak kodlu yazılım özellikleri nelerdir?​

Açık kaynak kodlu yazılım özellikleri nelerdir?
Açık Kaynak Kodlu Yazılım Özellikleri
- Lisans maliyetinin olmaması,
- Şeffaf ve süresiz olması,
- Güvenli olması,
- Esnek bir yapı olması,
- Kalitesinin test edilebilir olması,
- Geliştirilebilir olması,
- Güncelliğini koruması,
- Bir topluluk tarafından desteklenmesi,

UNIX kim tarafından bulunmuştur?​

UNIX, 1969 yılında,Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından Bell Laboratuvarları’nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı (multiuser), çok görevli yapıyı destekleyen (multitasking) bir bilgisayar işletim sistemidir.

Açık kaynak işletim sistemi ne demek?​

Açık kaynak işletim sistemi ne demek?
Açık kaynak işletim sisteminin en önemli özelliklerinden birisi de her dosya için dosya sahibine, diğer kullanıcılara ve gruplara göre okuma, yazma ve çalıştırma haklarının belirlenebilir olmasıdır.
Açık kaynak kodla temel uygulamalar nelerdir?​
AÇIK KAYNAK KODLA TEMEL UYGULAMALAR EĞİTİMİ Açık kaynak kodla temel uygulamalar eğitimi verilmesinin temel amacı gerekli ortam oluştuğunda; web sunucusu kurma işlemlerini yapıp basit programlama faaliyetlerini yürütebilmenizi sağlamaktır.

Açık kaynak kodlu ve kapalı kaynak kod nedir?​

Açık kaynak kodlu ve kapalı kaynak kod nedir?
Linux, GNU, Android by Google, Open Office, Firefox, Thunderbird, VCL Media Player, Moodle, ClamWinAntivirus, WordPress gibi yazılımlar ise açık kaynak kodlu yazılımlardır. Kapalı kaynak kodları ticari kurumlar tarafından geliştirilmiş ve lisans ücreti karşılığında satılmaktadır.

Açık kaynaklı yazılımlar nelerdir?​

Açık kaynak kodlu yazılım (OSS, İngilizcesi Open-source software), kaynak kodun telif hakkı sahibinin, yazılımı herhangi birine ve herhangi bir amaçla kullanma, inceleme, değiştirme ve dağıtma haklarını verdiği bir lisans kapsamında yayınlandığı bir bilgisayar yazılımı türüdür.

UNIX hangi firmaya ait?​

UNIX hangi firmaya ait?
UNIX markası AT Bell Labs tarafından Novell’e satılmıştır. 1994’te UNIX tanımı ve markası günümüzdeki sahibi The Open Group’a devredilmiştir.

UNIX mi Linux mu?​

unix bir işletim sistemi türüdür (modelidir)… linux ise bir işletim sistemi çekirdeğidir (kernel)… linux 5 harfli , unix 4 harfli bir kelimedir. ayrica linux unix in butun harflerini icerir. unix bir işletim sistemi modelidir, linux ise unix modelinde üretilmiş bir işletim sistemidir.

Açık kaynak kodla temel işlemler ve oturum yönetimi nedir?​

Açık kaynak kodla temel işlemler ve oturum yönetimi nedir?
AÇIK KAYNAK KODLA FORM İŞLEMLERİ VE OTURUM YÖNETİMİ EĞİTİMİ Açık Kaynak Kodla Form İşlemleri ve Oturum Yönetimi Eğitimi: Formlar ile ilgili örnek çalışmalar yapabilme, düzenli ifadeler kullanabilme ve oturum yönetme işlemlerini yürütebilme yetisinin kazandırıldığı bir eğitim materyalidir.
Açık kaynak kodlu hazır web sistemleri nedir?​
AÇIK KAYNAK KODLU HAZIR WEB SİSTEMLERİ EĞİTİMİ Açık Kaynak Kodlu Hazır Web Sistemleri Eğitimi: PHP programlama dilini kullanarak e-posta işlemlerini yapabilme ve hazır internet sitesi sistemlerini kullanabilme yetisi kazandırmayı amaçlayan bir eğitim materyalidir.
 
Açık kaynak işletim sistemi kavramı, genellikle kullanıcıların özgürce inceleme, değiştirme ve dağıtma haklarına sahip oldukları işletim sistemlerini ifade eder. Özgür yazılım kavramı olan "açık kaynak" terimi, Christine Peterson tarafından özgür yazılımı tanımlamak için kullanılmıştır. Açık Kaynak Enstitüsü ise daha sonra Bruce Perens ve Eric Raymond tarafından kurulmuştur.

Açık kaynak kodlu yazılımların özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:
- Lisans maliyetinin olmaması
- Şeffaf ve süresiz olması
- Güvenli olması
- Esnek bir yapıya sahip olması
- Kalitesinin test edilebilir olması
- Geliştirilebilir olması
- Güncelliğini koruyabilmesi
- Bir topluluk tarafından desteklenmesi

UNIX ise Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından 1969 yılında Bell Laboratuvarları'nda geliştirilen çok kullanıcılı (multiuser), çok görevli yapıyı destekleyen (multitasking) bir bilgisayar işletim sistemidir.

Açık kaynak işletim sistemi, her dosya için dosya sahibine, diğer kullanıcılara ve gruplara göre okuma, yazma ve çalıştırma haklarının belirlenebilir olması gibi özelliklere sahip olan işletim sistemlerini ifade eder.

Açık kaynak kodlu yazılımlar, kaynak kodun telif hakkı sahibinin izniyle herkese açık olduğu ve kullanma, inceleme, değiştirme ve dağıtma haklarının verildiği yazılımlardır. Örnek olarak Linux, GNU, Android by Google, Open Office, Firefox, Thunderbird, VLC Media Player, Moodle, ClamWinAntivirus, WordPress gibi yazılımlar açık kaynak kodlu yazılımlar arasında yer almaktadır.

UNIX markası AT&T Bell Labs tarafından Novell'e satılmıştır ve 1994 yılında UNIX tanımı ve markası günümüzdeki sahibi olan The Open Group'a devredilmiştir.

UNIX ve Linux arasındaki temel fark, UNIX'in bir işletim sistemi modeli olması ve Linux'un bir işletim sistemi çekirdeği (kernel) olmasıdır.

Açık kaynak kodla temel işlemler ve oturum yönetimi hakkında eğitim materyali; form işlemleri, düzenli ifadeler kullanımı ve oturum yönetimi gibi konuları kapsayarak katılımcılara bu alanda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar.

Açık kaynak kodlu hazır web sistemleri eğitimi ise PHP programlama dili ile e-posta işlemleri yapabilme ve hazır internet sitesi sistemlerini kullanabilme yetisini kazandırmayı hedefler.
 
Geri
Üst