AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acik Kapi nedir kimlere verilir?

Editör

Yeni Üye

Açık Kapı nedir kimlere verilir?​

Açık Kapı projesi ile vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir.

Açık Kapı nedir ne işe yarar?​

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz.

Açık Kapı para yardımı nasıl alınır?​

Açık Kapı para yardımı nasıl alınır?
AÇIK KAPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Yardım başvurusu için https://www.acikkapi.gov.tr/ sayfasına giriş yapın. e-Devlet şifreniz var ise e-Devlet aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz, yok ise sayfada Başvuru Yap butonunu tercih edebilirsiniz. Başvuru ekranında gelen bilgileri girin ve onay kodu gönderin.

Açık kapı sonuçları nasıl anlaşılır?​

Açık kapı sonuçları nasıl anlaşılır?
Başvuru Sorgula Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.

Açık Kapı 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?​

ACİKKAPİ.GOV.TR YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? acikkapi.gov.tr sitesine girdiğinizde önünüze çıkan sayfada ikinci sırada olan ‘Başvuru Yap’ butonuna tıklayın. Çıkan formu eksik olarak doldurun. Telefonunuza gelen onay kodu ile giriş yaptıktan sonra istenen bilgileri girip başvurunuz tamamlayın.

Açık Kapı bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?​

Açık Kapı para yardımı doğru mu?​

Açık Kapı para yardımı doğru mu?
Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayılan ‘Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır. Bir an önce başvuru yapın’ haberlerini yalanladı.

Sosyal yardım başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?​

Sosyal yardım başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?
Hane yardımı başvurusu sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurusundan sonra 2 hafta içerisinde yoğunluğa bağlı olarak ise en geç 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.

Açık Kapı yardım başvurusu nasıl yapılıyor?​

Cimer 500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?​

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

Açık Kapı ne gibi yardımlar yapıyor?​

Açık Kapı ne gibi yardımlar yapıyor?
Açık kapı projesi vatandaşın direk olarak valiliklerle iletişime geçebilmesini sağlamaktadır. Bu proje ile vatandaşlar valiliklere tüm talep ve isteklerini dile getirebilmektedir. Proje sayesinde hızlı bir şekilde sorunlara çözüm sağlanması amaçlanmaktadır. Farklı birçok kanaldan açık kapı başvurusu yapılabilmektedir.

Sosyal yardım maaşı ne kadar?​

Sosyal yardım maaşı ne kadar?
Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.084 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı ve engelli yakını aylığı 865 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 1.298 TL’ye, evde bakım yardımı 2.354 TL’ye, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de 1.649 TL’ye yükseldi.”

Açık Kapı nedir ve kimlere verilir?

Açık Kapı projesi, vatandaşların valiliklere olan taleplerini elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla oluşturulmuş bir platformdur. Bu proje sayesinde vatandaşlar, çeşitli konu başlıklarında toplam 322 farklı konuda taleplerini direkt olarak valilik birimlerine iletebilmektedirler. Açık Kapı projesinin temel amacı, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişim kurarak taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde takip edilmesi ve sonuçlandırılmasıdır.

Açık Kapı projesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, elektronik olarak veya valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerini iletebilirler. Başvuruların süreç ve sonuç bilgileri ise kısa mesaj yoluyla vatandaşlara iletilmektedir.

Ayrıca, Açık Kapı üzerinden para yardımı başvurusu da yapılabilir. Başvuru için acikkapi.gov.tr adresine giriş yapabilir, e-Devlet şifreniz varsa e-Devlet aracılığıyla başvuru yapabilir veya sayfada bulunan Başvuru Yap butonunu tercih ederek başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Açık Kapı projesi, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmalarına ve gereksinimlerini daha kolay iletebilmelerine olanak tanıyan önemli bir platformdur. Ayrıca, sosyal yardım başvurularının sonuçlanma süresi hakkında da bilgi verilmiştir. Sosyal yardım başvurularının genellikle 2 hafta ile 1 ay arasında, yoğunluğa bağlı olarak sonuçlandığı belirtilmektedir.

Geri