AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aciga gecmek icin ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Açığa geçmek için ne yapmalıyım?​

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;
- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
- Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.

Açıköğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?​

Okula gitmeye fırsatı olmayanlar için uzaktan eğitim sağlayan Açık Öğretim Lisesi sınavlar tamamlandı, öğrenciler sonuçlar için bekliyordu. AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? AÖL 2. dönem sınav sonuçları 24 Mart 2022 tarihinde erişime açıldı.

Kaç derse girmeyince yarım gün yok yazılıyor?​

Kaç derse girmeyince yarım gün yok yazılıyor?
Okula Geç Kalma Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.

Açık Öğretim Lisesine geçiş nasıl yapılır?​

Açık Öğretim Lisesine geçiş nasıl yapılır?
Kaydınızı Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeniledikten sonra size en yakın Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirsiniz.

Açık liseye nasıl geçilir 2021?​

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

Açık Öğretim 2 dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?​

AÖL sınav sonuç tarihi için henüz bir açıklama yapılmadı ancak 1. dönem sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının 20 Mart’a kadar duyurulması bekleniyor. AÖL sınav sonuçları online sistemler üzerinden açıklanacak.

Açık öğretim sınavları ne zaman açıklanacak 2022?​

Açık öğretim sınavları ne zaman açıklanacak 2022?
Yapılan açıklamada sınavların Mart ve 10 Mart tarihleri aralığında yapılacağı bildirilmişti. Geçtiğimiz sınav dönemleri baz alındığında, AÖL sonuçlarının 10 gün içinde erişime açılması bekleniyor.

Okulda yarım gün kaç ders?​

Okulda yarım gün kaç ders?
5 defa geç kalma “yarım gün devamsızlık” demek Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.

Tüm sınıf gelmezse yok yazılır mı?​

Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ”hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa” derse gidersiniz.

Lisede kaçıncı dersten sonra yarım gün?​

Lisede kaçıncı dersten sonra yarım gün devamsızlık yazılacağı genellikle kurallara göre belirlenir. Örneğin, bazı okullarda bir gün içerisinde derslere giriş çıkış saatleri ve devamsızlık uygulamaları belirli bir düzene göre işler. Eğer okul belirli bir sayıda dersten sonra yarım gün devamsızlık uyguluyorsa, genellikle bu sayı 3 veya 4 ders olabilir.

Öğrencilerin derslere zamanında katılması ve devamsızlık sürelerine dikkat etmesi önemlidir. Devamsızlıklar notlara ve başarıya olumsuz yönde etki edebilir. Bu nedenle, okulun devamsızlık politikalarını ve kurallarını öğrencilerin yakından takip etmesi ve kurallara uyması önemlidir.

Öğrencilerin derse zamanında ve düzenli olarak katılım sağlamaları, disiplinlerini korumaları ve eğitimlerine odaklanmaları başarılarına olumlu katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, devamsızlık konusunda dikkatli olmak ve okul kurallarına uymak her zaman önemlidir.

Geri