Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aci kavunun faydalari ve zararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Acı kavunun faydaları ve zararları nelerdir?​

Acı kavunun sinüzitin alternatif tedavisinde sıklıkla kullanılıyor….

Eşek hıyarı göze zarar verir mi?​

Rastgele yüze, göze, ağza sürerek veya ilaç gibi içilerek kesinlikle kullanılmamalıdır. Bitkinin kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanlar zayıf düşebilir, zehirlenmeler yaşanabilir, bünyede bir takım kalıcı etki bırakabilir. Doğacak bebeklere çok ciddi zarar verebilir.”
Acı kavun göze gelirse ne olur?
Acı kavun insanların görme yeteneğini kaybetmesine yol açabilir. Sinüzitin olduğu bölgeye yakın görme sinirleri var. Acı kavun, hem bu sinirlere hem de beyne zarar verebiliyor. Beyin sıvısının akmasına ve menenjit hastalığına neden olabiliyor.
Cırtatan zehirli mi?
Acı kavun öldürücü Halk içinde ebu cehil karpuzu, acı dülek, acı düvelek, birtlangiç, cırtlak, cırtatan, hıyarcık gibi isimlerle de bilinmektedir. Bu bitkinin suyu oldukça zehirli bir yapıya sahiptir.

Acı kavun neye iyi gelir?​

Kökü kaynatılıp buharına oturulursa basura iyi gelir. Saçkıran hastalığına iyi gelir. Felce, kaşıntıya, karaciğer hastalıklarına, hatta siroza, böbrek ve mesane hastalıklarına, romatizma, gut ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Kan ve safrayı inceltir, baş ağrısı ve migreni geçirir.

Kavun nelere iyi gelir?​

Kavunun faydaları nelerdir?
Cirit atan nedir?
Cirit, at üzerinde oynanan spor dallarından biridir. At üzerindeki sporcunun ciridini rakibe karşı isabetli bir şekilde atmasını, muharebe anında kendisine ve bineğine olan hakimiyetini ve bu yolla rakibine üstün gelmesini amaç edinen, kuralları olan bir spordur.
Acı karpuz yenir mi?
Büyük ve içi boş olan karpuzu yemeyin Aşırı olgun bir karpu biraz acı olabilir. İçerisinde büyüme hormonları taşıyan karpuuz zehirlenmeye neden olur. Bu durumda meyveyi tüketmemeye dikkat edin.
 
Geri
Üst